Menu

Princ iz Eleja 550x50

Petak, 05 Mart 2021

Brčko: Tužilačke arhive u skladu s preporukama i najvišim standardima

  • Objavljeno u Brcko

TuzilastvobrckoSprovodeći redovni godišnji nadzor nad arhivskim poslovanjem registratura, službenici brčanskog Arhiva obišli su juče arhivske prostorije Tužilaštva Brčko distrikta BiH. Službenici za evidenciju i zaštitu arhivske građe van Arhiva uvjerili su se da se odlaganje i čuvanje registraturnog materijala u Tužilaštvu vrši u skladu s ranijim preporukama Arhiva i najvišim standardima za javni sektor.

Više...

Agencija za lijekove BiH odobrila upotrebu vakcina iz Srbije

  • Objavljeno u BiH

vakcineseAgencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine izvršila je provjeru kvaliteta vakcina protiv COVID-19: Sputnik V i vakcine "AstraZeneca" i utvrdila da ispitani uzorci navedenih vakcina odgovaraju deklarisanom kvalitetu u pogledu ispitanih parametara, saopćeno je iz Agencije, a što je "Avaz" danas najavio.

Više...

Zvanično u funkciji fiskulturna sala za osnovce u Rašljanima

  • Objavljeno u Brcko

RašljaaaniU okviru obilježavanja 21.godišnjice Brčko distrikta-BiH, danas je u Rašljanima zvanično puštena u funkciju novosagrađena fiskulturna dvorana namjenjena za odvijanje nastave 120 učenika tamošnje osnovne škole. „ Dvorana je bila nasušna potreba učenika ove područne škole i više je nego sigurno da uloženih 520.000 za izgradnju i 40.000 maraka, za sportsku opremu, je na pravi način uložen budžetski novac“, rekao je šef Odjeljenja za obrazovanje brčanske Vlade Zoran Bulatović.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com