Menu

Princ iz Eleja 550x50

Nedjelja, 04 April 2021

Kako su Hruščov i Gorbačov “pokopali” Staljina

 

staljJosif Visarinovič Džugašvili Staljin rodio se 18. decembra 1879. godine u mjestu Gori u današnjoj Gruziji kao sin postolara i bivšeg kmeta. Sovjetski savez pod njegovu kontrolu počeo je dolaziti na današnji dan, 3. aprila 1922. godine, kada je postao generalni sekretar Komunističke partije, te je 1928. naslijedio Lenjina na čelu Sovjetskog saveza kojim je vladao sve do svoje smrti 5. marta 1953. godine. Godine njegove vladavine obilježila je pobjeda u Drugom svjetskom ratu, industrijalizacija Sovjetskog saveza, ali i ubistva neistomišljenika, “neprijatelja naroda” i zatvaranja u radne logore.

 

 

Više...

Manipulacija emocijom straha

mani9Psihološku manipulaciju kao uobičajenu pojavu svakodnevnice, možemo okarakterisati kao obrazac ponašanja koji služi okretanju stvari u svoju korist u svakoj situaciji, bez obzira koliko to drugome štetilo ili ne. 

 

 

Više...

Nedim Sladić: Snijeg stiže u cijelu Bosnu

  • Objavljeno u BiH

mraz 11 600x300Od srijede do petka (07.04-09.04) prognoziraju se vrlo niske jutarnje temperature zraka primjerenije januaru mjesecu, koje se kreću od -10 do -4, na jugu do 3 °C, poručio je u prognozi Nedim Sladić, meteorolog FACE TV-a.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com