Menu

Petak, 12 Maj 2023

Portast vodostoja Save zbog padavina narednih dana

  • Objavljeno u Brcko

Na cijelom vodnom području rijeke Save u BiH prognozira se od 14. do 18. maja porast vodostaja usljed novih značajnijih padavina, posebno na slivovima Bosne, Vrbasa, Une i Sane, saopšteno je iz Agencije za vodno područje rijeke Save.

Više...

BH Telecom od oktobra snižava cijene roaminga između zemalja EU i Zapadnog Balkana

BH Telecom d.d. Sarajevo je u skladu sa Odlukom Uprave Društva prihvatio i potpisao „EU/WB6 roaming deklaraciju“na „EU-Western Balkans summitu“, koji  se održao 06.12.2022. godine u Tirani (Albanija), čime se obavezao da na volonterskoj (dobrovoljnoj) bazi izvrši postepeno snižavanje maloprodajnih cijena za usluge DATA u roamingu za svoje mobilne korisnike u mrežama EU operatora u periodu 2023-2028

Više...

U ponedeljak u Brčkom Porodična šetnja

  • Objavljeno u Brcko

U centru grada u Brčkom će u ponedeljak, 15. maja od 16 časova biti održana prva Porodična šetnja.

U saradnji sa obdaništima sa područja Brčkog, Konzervativni klub 15. maja organizuje šetnju ponosa od gradske Vijećnice do Blatuše.

Više...

Opšti kolektivni ugovor u Brčko distriktu treba da donesu poslodavci i Sindikat

  • Objavljeno u Brcko

Vlada Brčko distrikta BiH je zainteresovana za uređivanje svih oblasti koja se tiče donošenja Opšteg kolektivnog ugovora u Brčkom, ali tako da bude uređen na zadovoljstvo radnika ali i poslodovaca, sa jasno definisanim pravima i obavezama zainteresovanih strana, rekao je šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu u Vladi distrikta i predsjednik Ekonomsko-socijalnog vijeća Brčko distrikta Pero Gudeljević, dodajući da su glavni akteri u donošenju Opšteg kolektivnog ugovora brčanski poslodavci i Sindikat.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com