Menu

Princ iz Eleja 550x50

Četvrtak, 10 Juni 2021

Automobil sletio s puta, povrijeđena jedna osoba

  • Objavljeno u BiH

 

Jedna osoba povrijeđena je u saobraćajnoj nesreći koja se danas u večernjim satima desila u mjestu Babunovići kod Srebrenika.

 

Kako je za Radiosarajevo.ba kazala Amra Kapidžić, portparolka Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona do nesreće je došlo kada je automobil sletio s ceste.

 

„Nesreća se desila oko 19:25 sati. Povrijeđena osoba je prevezena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli. Stepen povreda još uvijek ne znamo“, kazala je Kapidžić.

 

Dodala je i to da se saobraćaj na ovom dijelu puta odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom te da će više informacija biti poznato nakon policijskog uviđaja.

 

Više...

Slovenija skinula BiH sa crvene liste zemalja: Ulazak u ovu državu za bh. građane sada je mnogo lakši

  • Objavljeno u BiH

 

Vlada Slovenije danas je održala 81. sjednicu na kojoj je izmijenjena Odluka o utvrđivanju uslova za ulazak u ovu državu s ciljem kontrole zaraznih bolest.

 

Prema izmjenama odluke, Slovenija je relaksirala mjere za prelazak njihove granice prema nekim zemljama, a među njima je i Bosna i Hercegovina. Današnjom odlukom, BiH je skinuta sa crvene liste zemalja.

 

To su svakako sjajne vijesti za sve građane BiH koji planiraju putovati u Sloveniju, a glavna razlika koja se tiče skidanja sa crvene liste jeste ta, da građani BiH pri ulasku u Sloveniju više ne moraju iću u obavezan 10-dnevni karantin.

 

Za ulazak u Sloveniju i dalje potreban PCR ili antigenski test (urađen u državi članici EU) ne stariji od 48 dana, dokaz o potpunoj imunizaciji vakcinom protiv koronavirusa ili dokaz o preboljeloj infekciji koronavirusa.

 

Izvor: Oslobođenje

Više...

Brčko: Osnovna muzička škola obilježila 71. godinu postojanja

  • Objavljeno u Brcko

 

Brčanska Osnovna muzička škola sinoć je proslavila 71. godinu od osnivanja organizovanjem tradicionalnog kocerta.

 

Koncert je održan bez publike, a građani su ga mogli pratiti putem direktnog prenosa na fejsbuk stranici škole.

 

Direktor škola Jasmin Hasić rekao je da je ovo druga godina kako se godišnjica proslavlja koncertom bez publike, ali da ih to nije omelo da pripeme bogat program.

„Koncert se prenosi preko lajv strima i svi su mogli da ga prate na našoj fejsbuk stranici. Učenici su ozbiljno shvatili ovu situaciju i lako su se prilagodili ovom novom načinu izvođenja“, rekao je Hasić.

Dodao je i da su svi zajedno marljivo radili tokom pandemije, te da je bilo i nagrada.

 

„Mi smo radili i u toku pandemije, a rezultati rada u takvim uslovima su zaista impozantni, a nastupili smo i na nekoliko međunarodnih onlajn takmičenja i tu su učenici osvojili sedam privih i dvije druge nagrade“, rekao je Hasić.

 

On je rekao da je interes za upis u ovu školu sve veći iz godine u godinu.

 

„Uskoro će i prijemni ispit na koji je prijavljeno preko 70 kandidata, nažalost, jako malo njih možemo primiti zbog nedostatka kadra. Međutim sa Odjeljenjem za obrazovanje radimo na tome da se ta kvota malo proširi“, rekao je Hasić.

 

Osnovna muzička škola u Brčkom broji preko 200 učenika.

 

Osnovana je 11. juna 1950. godine.

 

Izvor: Radio Brčko

Više...

U subotu počinju s radom bazeni u Orašju

 

Ljetna sezona na bazenima u Orašju, koje svake godine posjećuje veliki broj Brčaka, počinje u subotu, 12.juna. Tada će startati i prva grupa Škole plivanja iz Obudovca, potvrdio je trener škole Ratko Simić, dodavši da će djeca biti raspoređene u tri grupe.

 

Škola plivanja iz Obudovca je namijenjena plivačima i neplivačima, uz osiguran prijevoz iz Brčkog i to u trajanju od 12 dana po cijeni od 80 konvertibilnih maraka. Interes Brčaka je veliki, ističe Simić, podsjećajući da je sigurnost zagarantirana, kao i čistoća vode, čija se se ispravnost redovito kontrolira.

 

Od vlasnika bezena Mije Šokčevića saznajemo da će se moći kupiti pojedinačne, mjesečne i sezonske karte. Cijena pojedinačne karte je 5 KM i za djecu 4 KM, dok je mjesečna 50 KM, a sezonska 100 KM.

 

Više informacija na www.facebook.com/srcbazeni.orasje.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Više...

Najbolji bh. atletičar posjetio BH TELECOM

 

Najboljeg bh. atletičara Amela Tuku, u okviru nastavka višegodišnje saradnje, u prostorijama BH Telecoma ugostili su generalni direktor kompanije Sedin Kahriman i Muamer Hadžović, direktor Izvršne direkcije za razvoj poslovanja.

 

Tuka je prethodnih dana boravio u našoj zemlji, u Zenici, povodom Državnog seniorskog prvenstva Bosne i Hercegovine u atletici.

 

- Osjećam se odlično. Sve se odvija po planu. Slijede visinske pripreme u Švicarskoj, što je svakako mnogo teži i važniji dio prije samih utrka – govori bh. šampion i naglašava koliko cijeni dosadašnju saradnju s BH Telecomom.

 

- Često Vašu kompaniju spominjem gdje god se nalazim. Hvala vam što godinama podržavate bh. sport u cijelosti. Ja ću se i u budućnosti maksimalno zalagati da BH Telecom kroz svoje uspješne rezultate predstavim na najbolji mogući način. Nadam se da ćemo jednog dana ponovno uživati u slavljeničkoj atmosferi na aerodromu – poručio je Tuka.

 

 

 

Kahriman: „Amel je prekorektan partner“

 

Generalni direktor Sedin Kahriman je uputio samo riječi hvale našem najboljem atletičaru.

 

- Imali smo odličnu saradnju, prekoretnog partnera... Navijamo za sve što slijedi. Otpočetka smo tu i vjerujemo u tebe. Bit ćemo podrška i ubuduće i nadamo se još uspješnijoj saradnji – kazao je Kahriman.

 

Amela Tuku u narednom periodu očekuju nastupi na mitinzima Dijamantske lige i učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju. Našem šampionu želimo puno sreće i puno uspješno pretrčanih metara!

 

BH Telecom kao društveno odgovorna kompanija nastavlja pričati dobre priče i pokazivati da zajedno možemo više i bolje!

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com