Menu

Princ iz Eleja 550x50

Petak, 13 Januar 2023

Lokalizovan požar u pogonu fabrike ‘Malagić’

  • Objavljeno u Brcko

pozar malagic 780x340

 

Šef profesionalne vatrogasne jedinice Brčko Distrikta Senad Kamenjašević kaže da se požar, koji je jutros izbio u dijelu proizvodne hale fabrike namještaja “Malagić” u brčanskom naselju Brod, brzo širio zbog velike količine gorive materije.

 

– Ubrzo smo zatražili pomoć kompletnog ljudstva i tehnike kojom raspolaže vatrogasna jedinica. Na terenu se nalaze sve naše jedinice, a odazvala se i vatrogasna jedinica Bimal sa svoje dvije jedinice i ljudstvom, te vatrogasna jedinica iz Srebrenika. U krugu fabrike nije bilo hidrantske mreže niti vode, što nam je otežavalo posao – kazao je Kamenjašević.

 

Dodaje da je požar stavljen pod kontrolu nakon nešto više od sat vremena, te da je ovo drugi požar u Brčko Distriktu u ovoj godini na nekom od značajnih proizvodnih pogona koji zapošljavaju veliki broj ljudi.

– Nažalost, ponovo je zakazala prevencija na koju mi uporno upozoravamo – zaključio je.

 

U požaru je jedan radnik povrijeđen, a radi se o uganuću ruke, dok je pet hospitalizirano zbog trovanja ugljenmonoksidom. Uzroci požara još nisu poznati.

 

malagic postrojenje dim2 780x340

 

Izvor: Tuzlanski.ba

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com