Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Četvrtak, 25 Februar 2021

Kad je Ali prebio Listona

  • Objavljeno u Sport

muh78Clay je predvidio pobjedu, hvaleći se da će "letjeti poput leptira, ubadati poput pčele" i nokautirao listona u osmoj rundi. mladić sa do tada neviđenim radom nogu prebio je listona koji je sedmu rundu završio žaleći se na ozlijeđeno rame. clay je koji trenutak kasnije proglašen novim prvakom u teškoj kategoriji

 

 

Više...

Preporod Brčko realizira projekt proširenje biblioteke

  • Objavljeno u Brcko

250221 Edin JasarevicBošnjačka zajednica kulture (BZK) “ Preporod“ Brčko ovih dana  započeo je uređenja knjižnog fonda biblioteke koja broji preko 4.000 naslova knjiga, a  čiji će jedan dio biti izmješten u salu, a drugi u potkrovlje Islahijeta Brčko. Preporod je pozvao institucije i građane da  donacijama pomognu proširenje ove biblioteke.

 

Više...

Održan sastanak s predstavnicima entiteta o izgradnji autoputa

  • Objavljeno u Brcko

2021 02 25 Sastanak auto put 3U organizaciji gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića danas je održan sastanak s predstavnicima relevantnih institucija Republike Srpske i Federacije BiH o dosadašnjim aktivnostima i daljnjim koracima za izgradnju autoputa Vukosavlje – Rača s jedne i Orašje – Tuzla s druge strane, a koji će u budućnosti biti dio međunarodnog koridora Beograd – Sarajevo, s petljom u Brčkom koja će učiniti Distrikt budućim saobraćajnim čvorištem.

Više...

Golić: Nesprovođenje skupštinskih zaključaka mora postati zakonski osnov za razrješenje odgovornih lica

  • Objavljeno u Brcko

sinisa golic 780x470„Neprihvatljivo je da postaje praksa da se mnogi zaključci Skupštine ne sprovode od strane zaduženih lica čime se derogira Skupština kao najviše zakonodavno tijelo”, naglasio je Siniša Golić u raspravi na jučerašnjoj 3. redovnoj sjednici Skupštine Brčko distrikta o nesprovođenju skupštinskog Zaključka kojim se zadužuju Upravni odbor i menadžment JZU “Zdravstveni centar Brčko” da pripreme Odluku za isplatu jednokratnih naknada za sve zdravstvene radnike i pomoćna lica koja su direktno uključeni u borbu protiv korona virusa.

Više...

Gudeljević: BiH ispunila sve zahtjeve Kovaksa

  • Objavljeno u BiH

GudeMinistar civilnih poslova u Savjetu ministara Ankica Gudeljević rekla je danas, nakon medijskih napisa da BiH do aprila neće dobiti vakcine putem Kovaksa, da je BiH ispunila sve obaveze u skladu sa zahtjevima tog mehanizma, odnosno da je naručila, platila i obezbijedila sve uslove za prihvat vakcine.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com