Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Četvrtak, 02 Juni 2022

Druga osnovna škola uspješno privodi kraju nastavnu godinu

  • Objavljeno u Brcko

 

Druga Osnovna škola Brčko distrikta BiH koja broji 850 učenika razvrstanih u 51 odjeljenje, uspješno privodi kraju nastavnu 2021/22. godinu koju u ovoj školi izvodi oko 100 nastavnika. Direktor Druge osnovne škole Mario Babić je napomenuo da je realizacija Nastavnog plana i programa za ovu školsku godinu tekla neometano i bez prekidanja nastavnog procesa, s tim što su u prvom polugodištu još važile propisane epidemiloške mjere.

 

Babić je posebno naznačio nedavni uspješan dvosedmični pedagoški nadzor u školi od strane Pedagoške institucije, koji je u školi zadnji put rađen 2015. godine.

 

Opšti nadzor se odnosio na kompletnu dokumentaciju, upravu, menadžment i saradnike, dok je individualni stručni nadzor bio usmjeren na rad nastavnika.

 

Psihologinja Druge osonovne škole Esmeralda Memišević kazala je da je škola tokom godine imala uspješnu realizaciju projekta za učenike, nastavnike i roditelje, čiji je cilj bio ukazivanje na pravilno korištenje IT tehnologija i društvenih mreža, kao i buđenje motivacionih faktora kod đaka.

 

Prema nastavnom planu i programu nastava za učenike devetih razreda završava 11. juna, a za ostale učenike 17. juna tekuće godine nakon čega slijedi đački raspust.

 

Izvor: Radio Brčko

Više...

Obavještenje Udruženja porodica nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka Brčko distrikta

  • Objavljeno u Brcko

 

Udruženje porodica nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih bošnjaka Brčko distrikta BiH, obavještava svoje članove i građane, da će se u petak 03. juna 2022. godine, klanjati dženaza Seadu/ Age / Beširović, civilnoj žrtvi iz proteklog rata.

 

Ova civilna žrtva rata identifikovan je tek prekjuče u Komemorativnom centru u Tuzli.

 

Dženaza će se klanjati poslije Ikindije namaza u 16.50 sati na mezarju Ivici, gdje će na Memorijalnom centru bošnjačkih civilnih žrtava rata u Brčkom, biti i ukopani posmrtni ostaci gore navedene civilne žrtve rata.

 

 

Prema informacijama kojima raspolaže udruženje u Brčkom je ubijeno 425 civilnih žrtava rata, od toga se još traga za 57. Do sada je pronađeno, identifikovano i ukopano 368 civilnih žrtava rata. Na Memorijalnom centru bošnjačkih civilnih žrtava rata uz saglasnost porodica ukopano je 198, a 170 je ukopano pojedinačno na raznim lokacijama po želji porodica ubijenih.

 

03.07.2021. godine na VI–oj kolektivnoj dženazi , gdje je na istom Memorijalnom centru ukopano 18 civilnih žrtava rata pod oznakom N.N. za koje postoji DNA ali nema podudaranja sa srodnicima.

 

Izvor: Radio Brčko

Više...

Sutra u Brčkom predstava “Malo Blago”

 

U sklopu manifestacije “Proljeće u gradu 2022.” sutra će u brčanskom Domu kulture od 20 časova biti odigrana predstava “Malo Blago” u produkciji Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke.

 

Predstava „Malo Blago“ govori o tri generacije žena u jednoj porodici i njihovoj borbi sa (ne)svakodnevnim nedaćama na jedan duhovit i komičan način, saopštili su iz Gradskog pozorišta Jazavac. U predstavi igraju Nataša Ivančević, Slađana Zrnić i Belinda Božičković.

 

Ovo je najnagrađivanije predstava Gradskog pozorišta Jazavac i jedna od nadugovječnijih predstava pozorišta koja je premijerno izvedena u oktobru 2016. godine.

 

Pored brojnih redovnih gostovanja, predstava je igrana i na mnogobrojnim festivalima na kojim je i nagrađivana. Takođe, ova predstava je više puta izvođena u sklopu programa za borbu za ženska prava.

 

Izvor: Radio Brčko

Više...

KK “Lavovi” Brčko – Polufinalni turnir Prvenstva BiH za juniorke igra se u subotu u Brčkom

  • Objavljeno u Sport

 

Jedan od tri Polufinalna turnira Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice u konkurenciji juniorki biće održan u subotu 4. juna u dvorani Tehničke škole u Brčkom.

 

“Košarkaški savez Bosne i Hercegovine odlučio je da dodjeli domaćinstvo i organizaciju polufinalnog turnira našem klubu. Na turniru, osim ekipe KK “Lavovi” Brčko, pravo nastupa imaju još juniorske ekipe ŽKK “Livno” iz Livna i KK “G-Stars” iz Gračanice”, ističe Boško Vukadinović, predsjednik KK “Lavovi” Brčko.

 

Raspored i satnica utakmica:

10:30 h LAVOVI – G Star
14:00 h G Star – Livno
17:30 h Livno – LAVOVI

 

“Polufinalni turniri Prvenstva Bosne i Hercegovine dolazi nam nakon osvajanja titula šampiona Republike Srpske u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Utakmice se igraju po jednokružnom bod sistemu, a samo najuspješnije ekipe sa tri polufinalna turnira ostvariće pravo nastupa na Finalnom turniru Prvenstva Bosne i Hercegovine koji se igra 18. i 19. juna ove godine”, kaže Vukadinović.

 

Druga dva polufinalna turnira igraju se u Banja Luci (Čelik, Mladi Krajišnik i Brotnjo) i Mostaru (Zrinjski 2010, Vitez i Feniks).

 

Lavice i stručni štab pozivaju sve navijače i ljubitelje košarke da u subotu dođu u dvoranu Tehničke škole i daju podršku svojim mladim sugrađankama u borbi za još jednu titulu. Ulaz na sve utakmice je slobodan.

 

Izvor: Radio Brčko

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com