Menu

IMG 1908

007 gif 40 black friday

Četvrtak, 04 Avgust 2022

Počele prijave za “Školu Kur’ana” Medžlisa IZ Brčko

  • Objavljeno u Brcko

 

Medžlis Islamske zajednice Brčko distrikta BiH od avgusta mjeseca ponovo vrši upis u školu Kur’ana koja je proteklih godina u prosjeku imala između 70 i 80 polaznika. Ovaj projekat se realizuje već šest godina.

Na čelu škole je kurra-hafiz Samir ef. Hodžić, profesor arapskog jezika.

Proteklih godina zainteresovanost polaznika za ovu školu je bila velika i kretala se u prosjeku između 70 i 80 kandidata koji nemaju drugih obaveza osim donošenja odluke da žele da budio dio ovog projekta.

Škola se realizuje u tri programa i to:

Sufara (kur’ansko pismo) i tedžvidska pravila

Kira’et – pravilno učenje Kur’ana

Hifz – učenje Kur’ana napamet.

 

Link za prijavu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEjXYY2VJiPeObBK2AhSwsm-lhHtL37q1M957DKNtQj74kaw/viewform

 

 

 

Izvor: Otisak

Više...

Ovogodišnja 22. Međunarodna likovna simpozijum – radionica SAVA 2022 u Brčkom počinje 10. avgusta

  • Objavljeno u Brcko

 

Ovogodišnja 22. po redu Međunarodna likovna simpozijum – radionica SAVA 2022 u Brčkom počinje naredne srijede 10. avgusta. Na likovnoj koloniji naći će se slikari, grafičari i vajari iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

 

Kustosica Umjetničke galerije Brčko distrikta Sonja Đurović, koja je urednica ovogodišnje 22. Međunarodne likovne simpozijum – radionice SAVA 2022, kazala je za Radio Brčko da će umjetnici po svom slobodnom izboru stvarati djela u kompleksu Galerije u Gradskoj vijećnici Brčko distrikta.

 

„Trudili smo se da zastupimo sve stvaralačke forme i tako sakupimo djela koja će predstavljati lični pečat umjetnika i njihovu likovnu poetiku“, naznačila je Đurović.

 

Kao i do sada Likovna kolonija „Sava 2022“ održaće se u Gradskoj vijećnici Brčko distrikta u prostoru Umjetničke galerije koji je i inspirativan i adekvatan za umjetničko stvaralaštvo.

 

Đurović je napomenula da će na koloniji učešće uzeti 10 renomiranih likovnih imena iz regiona, a kao i do sada građani će moći na licu mjesta vidjeti kako nastaje likovno djelo.

 

Pokrovitelj 22. Međunarodne likovne simpozijum – radionice SAVA 2022 je Vlada Brčko distrikta, a organizator Pododjel za sport, kulturu i turizam, Odjel za privredni razvitak, sport i kulturu. Kolonija će trajati od 10.08. do 17.08., a izložba je planirana za narednu godinu, najvjerovatnije za Dan Distrikta.

 

Izvor: Radio Brčko

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com