Menu

vodoravno

Brčko: Potpisan Sporazum o načinu kontrole uplate i mjerama naplate doprinosa za zdravstveno osiguranje Istaknuto

 

U prostorijama Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH danas je potpisan Sporazum o načinu kontrole uplate i mjerama naplate doprinosa za zdravstveno osiguranje između Fonda Zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH i Direkcije za finansije.

Sorazum su potpisali direktor Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH, Mato Lučić i direktor Fonda zdravstvenog osiguranja, Miodrag Todorović.

Obje strane su istaknule svoje zadovoljstvo zbog potpisivanja pomenutog sporazuma.

"U Direkciji za finansije je postignut dobar nivo upravljanja procesima podnošenja određenih izvještaja po Zakonu o porezu na dobit. Porezne prijave se sada mogu podnositi elektronskim putem, što je dodatna olalšavajuća okolnost.
Također smo ustanovili da postoje određeni propusti, te da se moraju neke stvari normativno urediti kada je u pitanju saradnja između ove dvije institucije. Cilj ovoga sporazuma je prvenstveno da obezbijedi dobru situaciju u Zdravstvu na području Distrikta. Mislim da će ove dvije institucije obezbijediti ono što je u njihovoj nadležnosti kako bi zdravstvenu zaštitu digli na bolji nivo u ovoj društvenoj zajednici", kazao je Lučić.

Lučić je također kazao da je naplata doprinosa stabilna.

"Ovaj sporazum je rezultat jednog iskrenog pristupa problemu, pristupa koji uključuje sve građane Brčko distrikta, kako pravna lica, tako i naše osiguranike. Sve što radimo, radimo u svrhu ostvarivanja većih prava naših osiguranika. Ono što je bitno istaknuti jeste da smo mnogo posla uradili u smislu informatizacije, odnosno uvezivanja ove dvije institucije, tako da informatičkim uvezivanjem imamo pristup podacima na dnevnoj osnovi. Ovo nije kraj i nadam se da ćemo u toku narednog perioda uspjeti da uradimo nešto i povodom izmjene zakonskih propisa i regulativa i da ćemo time svim našim osiguranicima ostvariti veća prava. Smatram da je ovo put kojim sve institucije Distrikta trebaju da krenu, odnosno putem međusobnog uvezivanja i institucionalne saradnje", rekao je Todorović. 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com