Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Brčko: Parlament na sjednici 20. januara potvrđuje članove vlade i imenuje skupštinska tijela Istaknuto

 

Prva redovna sjednica brčanske Skupštine biće održana u srijedu 20. januara, a članovi parlamenta, tom prilikom, bi trebali potvrditi imenovanja predloženih članova Vlade Distrikta, te odrediti sastav skupštinskih tijela, odnosno komisija.

Statutom Distrikta je, inače, predviđeno da u roku od 15 dana parlament odobri imenovanja ili ih eventualnim vetom ospori.

„Za eventualno osporavanje prijedloga potrebno je 19 glasova, no vjerujem da do toga neće doći. Što se tiče samih imena predloženih, smatram da svima treba dati šansu, te vjerujem da će članovi vlade, kao najkvalitetniji prijedlozi stranaka parlamentarne većine, opravdati ukazano im povjerenje“, rekao je predsjednik Skupštine, Siniša Milić.
U prijedlogu gradonačelnika Eseda Kadrića (SDA), brčansku Vladu još predvode i dogradonačelnik Anto Domić (HDZ), te SNSD-eov Željko Antić kao glavi koordinator, a čine je tri HDZ-eova šefa odjeljenja, dva iz SDA i Stranke za BiH, te dva iz Ujedinjene Srpske i po jedan iz SDS-a, PDP-a i SNSD-a.

Podsjetimo, kad je riječ o personalnim prijedlozima za članove brčanske Vlade, tu su, recimo povratnik Ratko Stjepanović (SDS), doskorašnji zastupnik Željko Antić (SNSD), te zastupnica, sada jedina žena u Vladi, Ljubica Ilić (HDZ), do potpuno javnosti nepoznatih Bogdana Bratića i Tome Obrenovića iz Ujedinjene Srpske.

Inače, spisak članova vlade je u parlament proslijeđen posljednjeg nada minule godine, a veto je moguće uložiti do 15. januara.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com