Menu

01BF1A29 A937 45A6 AA9B 7665236CB7EA

Brčko: U naredne dvije godine glavni transportni cjevovod oko obilaznice Istaknuto

Vodovod 01Šef vladinog Odjela za komunalne poslove Majazudin Vehabović za Radio Brčko je kazao da je realizacija prvog od kapitalnih projekata Odjela iz 2021. godine snabdijevanje vodom mjesne zajednice Rašljani.

 

On je pojasnio da je to projekat koji je već ranije kandidiran, dugo vremena je na čekanju, plan je u ovoj godini početak, a ako uslovi dozvole i kompletna realizacija radova. Vrijednost kompletnog projekta je oko milion KM.

Vehabović je dalje kazao da je drugi veliki projekat glavni transportni cjevovod oko obilaznice koji će se realizirati u naredne dvije godine. Sredstva za ovaj projekat iznose šest miliona eura, a obezbijeđena su od Svjetske banke za obnovu i razvoj (EUBRD).

 

U planu je i pokretanje projekta vodosnabdijevanja od Fabrike vode u Plazuljama do Krepšića, na način da se na taj cjevovod mogu priključiti i ostala mjesta. Ovaj projekat je isprojektiran, a nakon dobijanja sredstava može se krenuti u njegovu realizaciju.

Vehabović je naznačio da će Odjel biti aktivan i u dijelu poslova oko led rasvjete, jer je prošle godine za uličnu rasvjetu potrošeno oko 2,5 miliona maraka, plus oko 240.000 maraka za održavanje.

Uvođenjem led rasvjete troškovi bi bili znatno manji.

Vehabović je naveo i poslove oko zamjene azbest cement cijevi u duljini od 31 km., te zamjenu oko 20 km pvc-cijevi zbog dotrajalosti.

„Sredstvima iz kapitalnog budžeta planirani su radovi u Gornjem Breziku, a u planu su radovi na uređenju kanalizacije ugrađivanjem prečišćača otpadnih voda“, naveo je još Vehabović i dodao da pred Odjelom stoji jako puno poslova i zadataka u ovoj, ali i u narednim godinama.

Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com