Menu

DupleGige 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

Vodoravni GIF

Skupština Brčko: Odluka o specijalnoj pogodbi sa “Elektro-prenosom BiH” Istaknuto

skupćina

 

Brčanski Parlament, tokom jučerašnjeg popodnevnog i večernjeg dijela zasjedanja, apsolvirao je nekoliko tačaka koje su se ticale odluka o imenovanju članova upravnih obora javnih preduzeća Radio Brčko, JP Luka, te JP Putevi.

 

Posebnu, pa na momente i polemičku raspravu, izazvao je odabir članova UO JP Putevi, gdje je opozicija imala naročite primjedbe, zbog neimenovanja u Upravni odbor bivšeg direktora ovog preduzeća, tvrdeći da je imao bolje reference od svih pet imenovanih članova.

 


Zastupnici su donijeli i veoma važnu odluku o slobodnoj pogodbi, a u vezi sa prodajom zemljištva državnom preduzeću „Elektro-prenos BiH“. Ova odluka praktično znači da je sada Elektro-prenos vlasnik i zemljišnih parcela na kojima su već locirani njihovi dalekovodi za prenos električne energije.

 

“Odlukom smo omogućili Elektro-prenosu BiH ulaganja u dalji razvoj i jačanje elektro-mreže na području Distrikta“, rekao je predsjednik Skupštine, Siniša Milić.

 

Inače, u završnom dijelu zasjedanja zastupnici su odložili, za narednu sjednicu, nekoliko informacija, koje su uglavnom predložili zastupnici opozicionih stranaka, pa će one biti razmatrane prije započinjanja nove redovne sjednice, koja bi trebala biti održana u srijedu 16. juna, sa početkom u deset sati.

 

Radio Brčko/Admir Kadrić

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com