Menu

DupleGige 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

Vodoravni GIF

Brčko: Godišnji online koncert Osnovne muzičke škole večeras u 18h Istaknuto

 

Učenici Osnovne muzičke škole i u doba pandemije i čestih prekida nastave uz pomoć svojih profesora uspjeli su prezentovat na dostojanstven način Osnovnu muziču školu Brčko koja ove godine proslavlja 71. godinu od postojanja, tako što su u prethodnom mjesecu na nekoliko međunarodnih online takmičenja osvojili 7 prvih i 2 druge nagrade. Snimci za potrebe takmičenja nastajali su u školi uz međusobno pomaganje i tehničku podršku svih kolega, kako bi se Brčko i kulutra grada predstavili u najboljem svjetlu, pred jako stručnim žirijima profesorima Srednjih muzičkih škola i Muzičkih akademija regiona, ali i uz televzijske prenose.

 

Osnovna muzička škola osnovana je 11. juna 1950. godine, odlukom tadašnje Skupštine grada Brčko i sve do danas uspješno radi, a trenutno je pohađa preko 200 učenika.

 

Tim povodom učenici su spremili Godišnji koncert koji će se održati u srijedu 09. juna 2021. godine sa početkom u 18h. S obzirom na epidemiološku situaciju učenici će svirati pred kamerama, a publika i svi oni koji prate rad škole i umjetničku muziku imat će priliku da putem službene Facebook stranice Osnovne muzičke škole Brčko prate koncert putem livestreama.

 

Kako bi gledali koncert potrebno je da zainteresovani stave like na stranicu (page) Osnovna muzička škola Brčko link u prilogu https://www.facebook.com/muzickabrcko, te od 18h prate izuzetan program od orkestra harmonika, kamernih ansambala flaute i violine do sjajnih solista i dobitnika nagrada.

 

 

 

 

Izvor: Radio Brčko

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com