Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Nastupna posjeta komandanta EUFOR-a u BiH Brčko distriktu BiH Istaknuto

 

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta BiH sastali su se danas u Gradskoj vijećnici sa komandantom Snaga Evropske unije (EUFOR) u Bosni i Hercegovini (BiH) generalom-majorom Aleksanderom Placerom (Alexander Platzer).

 

U ime Distrikta sastanku su prisustvovali gradonačelnik Esed Kadrić, zamjenik gradonačelnika Anto Domić, predsjednik Skupštine Siniša Milić i zamjenik predsjednika Skupštine Ivo Filipović. Sastanku je prisustvovao i prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Majkl Skanlan (Michael Scanlan).

 

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić istakao je da je Brčko distrikt BiH, u skladu sa svojim nadležnostima, opredijeljen za očuvanje političke, ekonomske, finansijske ali i bezbjednosne stabilnosti ove lokalne zajednice posebno naglašavajući značaj borbe protiv korupcije te naveo da institucije Distrikta na svim poljima aktivno rade i međusobno sarađuju.

 

U tome, kako je istakao gradonačelnik Kadrić, doprinosi i dobra saradnja kako s EUFOR-om tako i sa svim drugim međunarodnim institucijama i organizacijama u BiH.

 

Komandant EUFOR-a general-major Placer zahvalio se zvaničnicima Brčko distrikta BiH na najnovijim informacijama o pitanjima bezbjednosti i razvoju Distrikta.

 

Istakao je da je ponosan na kontinuiranu saradnju sa distriktom Brčko i naglasio posvećenost EUFOR-a da nastavi doprinositi sigurnom i stabilnom okruženju u Distriktu i čitavoj Bosni i Hercegovini.

 

Supervizor je pozdravio činjenicu da je Brčko distrikt BiH na prvo mjesto stavio bezbjedno i mirno okruženje za sve njegove stanovnike, što je važan preduslov za razvoj i napredak ove zajednice.

 

„U tom smislu, politika nulte tolerancije prema korupciji, pokroviteljstvu i zloupotrebi javnih resursa ima centralno mjesto. Rad policije u novoj i modernoj zgradi, usvajanje Zakona o sprečavanju sukoba interesa i uspostava Ureda za borbu protiv korupcije su znakovi da Distrikt i njegovi partneri ove ciljeve smatraju prioritetima“, rekao je prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Majkl Skanlan.

 

Učesnici sastanka su izrazili spremnost za dalju saradnju između Brčko distrikta BiH i EUFOR-a, koja je do sada, kako su naveli, uvijek bila uspješna.

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com