Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Učesnici jubilarnog desetog Ultramaratona “Vukovar-Srebrenica” prošli kroz Brčko Istaknuto

 

Šef Kabineta gradonačelnika Brčko distrikta Amir Softić na državnom graničnom prijelazu Brčko-Gunja jučer popodne dočekao je maratonce jubilarnog desetog Ultramaratona “Vukovar-Srebrenica”.

 

„Velika mi je čast što ovom prilikom mogu u ime gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića dočekati i pozdraviti ove plemenite ljude koji su se odlučili da trče od Vukovara do Srebrenice. Želim im sretan put do Memorijalnog centra u Potočarima gdje će odati počast stradalim nevinim žrtvama“, kazao je Softić.

 

Ultramaraton se održava od 2012. godine na način da maratonci u pet etapa od Vukovara preko Vinkovaca, Brčkog, Janje i Zvornika do Srebrenice pretrče 227 km.

 

Namjera organizatora ultramaratona Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba je podsjetiti na sve nevino stradale tokom ratnog sukoba u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice. Ujedno, povezivanjem dva grada žrtve, Vukovara i Srebrenice, želi se podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih.

 

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com