Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Brčko: Poziv za prijavu sudjelovanja u “Ljetnoj policijskoj školi – 2021“ Istaknuto

 

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u suradnji sa Gradonačelnikom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM Bosna i Hercegovina), Uredom OSCE-a u Brčkom i Crvenim krstom/križom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, pod uvjetom da se zadrži povoljno epidemiološko stanje na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, planira održavanje sedme po redu „Ljetne policijske škole“, specifične programske aktivnosti koja predstavlja nastavak uspješne višegodišnje suradnje sa mladim na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Model Ljetne policijske škole prilagođen je strukturi polaznika i ciljevima ove škole, koja svojim programskim djelovanjem približava mlade sektoru sigurnosti, omogućavajući im shvaćanje uloge različitih društvenih činitelja i vlastite uloge u društvu, naročito kroz dobivanje informacija o aktuelnim procesima, uključenim subjektima i mogućnostima individualnog uključivanja i doprinosa.

 

Ljetna policijska škola – 2021 planirana je za period 24-26.08.2021. godine, sa mjestom održavanja u Brčkom, u novoj zgradi Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, na adresi Brčko, Ciglana 8.

 

 

Kao i do sada i ove godine, kao posebni gosti, u Ljetnu policijsku školu biti će uključeni različiti domaći i međunarodni partneri, što će omogućiti sagledavanje njihove uloge u društvu, posebno u odnosu na sigurnost, te pružiti neophodne informacije o angažiranju mladih u ovim organizacijama i njihovim projektima i aktivnostima. Za sve polaznike pripremljeni su prigodni pokloni i svima koji završe školu će biti uručene odgovarajuće diplome.

 

Shodno planiranom, pozivamo sve mlade, od 15 do 35 godina starosti, da se prijave i pohađaju „Ljetnu policijsku školu – 2021“. Prijavljivanje će biti omogućeno zaključno sa 18.08.2021. godine do 15 sati, popunjavanjem i predavanjem odgovarajućeg pisanog obrazca, koji se može preuzeti u sjedištu Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. U slučaju da procjene ukazuju na narušavanje povoljnog epidemiloškog stanja i povećane rizike u vezi s tim, škola neće biti održana, o čemu će biti blagovremeno upućeno odgovarajuće obavještenje, te stoga molimo za razumijevanje u ovom smislu.

Policija zadržava pravo konačnog odabira svih polaznika ove škole, a planirano je da „Ljetnu policijsku školu – 2021“ pohađa do 35 polaznica i polaznika. Svi odabrani polaznici morat će se pridržavati definiranih epidemioloških mjera. Imajući u vidu neophodnost promoviranja uloge žena u sigurnosnom sektoru i opredijeljenost Policije u vezi s istim, dodatno ohrabrujemo prijavljivanje polaznica za ovu Ljetnu policijsku školu.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com