Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Uskoro odvoz čvrstog otpada iz Brčkog na deponiju u Zvornik Istaknuto

 

Odvoz čvrstog otpada iz Brčkog ka deponiji u Zvorniku, trebao bi startovati u narednih šezdeset dana, odnosno tokom septembra mjeseca. Prethodno treba okončati već započete poslove na izgradnji pretovarne stanice, posredstvom koje će se kamioni puniti otpadom i slati za Zvornik.

 

„Dvije trećine posla na pretovarnoj stanici već su okončane. Ostalo je još da se završe silazno-uzlazne rampe, te uredi plato oko pretovarne stanice. Ako sve bude teklo prema planu ovaj dio posla, ukupno vrijedan 430.000 maraka, trebao bi biti okonačan do kraja narednog mjeseca, a odvoz čvrstog otpada prema Zvorniku startovati u drugoj polovini septembra“, rekao je šef Odjeljenja za komunalne poslove brčanske Vlade Majazudin Vehabović.

 

Problem deponije čvrstog otpada, koja je praktično u gradskoj jezgri Brčkog, nakon gotovo 50 godina priče o potrebi dislociranja, u mandatu ranijeg šefa Odjeljenja za komunalne dijelatnosti brčanske Vlade Zorana Bulatovića, počeo je sa konkretnim rješavanjem.

Određena je nova lokacija za izgradnju savremenog Centra za upravljanje čvrstim otpadom, s jedne strane, te nabavljen adekvatan kamion sa prikolicama za odvoz otpada iz Brčkog ka Zvorniku, kako bi prestalo odlaganje otpada na sadašnju deponiju, odnosno započeo proces njenog potpunog uklanjanja.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com