Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Brčanska Skupština danas nastavlja svoj rad Istaknuto

 

Zastupnici brčanskog Parlamenta, tokom sinošnjeg dijela zasjedanja, praktično su apsolvirali samo jednu tačku dnevnog reda odnosno prihvatili Izvještaj posebne komisije o pregledu dokumentacije o pravdanju sredstava udruženja građana kojima nisu prihvaćena pravdanja sredstava za 2021, godinu.

 

U prihvaćenom izvještaju specijalno formirane skupštinske komisije, između ostalog, još jednom se insistira na izradi preciznih Pravilnika o finansiranju i sufinansiranju, kao i načinima podnošenja finasijskih izvještaja ogranizacija iz oblasti javnog interesa.

 

Nadalje, nalaže se resornom odjeljenju brčanske Vlade da najkasnije, do kraja tekuće godine, sačini „Strategiju razvoja i finansiranja sporta u Distriktu“ sa neophodinim pratećim podaktima na osnovu kojih će se precizno rangirati svaki od sportova, te bodovati postignuti rezultati na domaćoj i međunarodnoj sceni.

 

Sjednica je sinoć prekinuta kod Informacije o mjerama za otklanjanje problema u funkcionisanju JP “Komunalno“ Brčko i biće nastavljena danas u deset sati.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com