Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Brčko: Pohađanje nastave uslov za dječiji dodatak Istaknuto

skupćina

 

 

Zatupnici brčanskog Parlamenta na sinoć okončanoj dvanaestoj redovnoj sjednici, usvojili su izmjene i dopune Zakona o dječijoj zaštiti na području Distrikta u drugom čitanju, čime se pravo na korištenje diječijeg doplatka vezuje sa obaveznim redovnim pohađanjem nastave u osnovnim školama.

Zakon je, unatoč oprečnom stavu ombdusmena BIH, zbog navodnog kršenja prava djeteta, nakon rasprave gotovo svih zastupnika, pa na momente i polemičkih tonova, usvoajen uz samo dva suzdržana glasa. Parlament je takođe prihvatio i izmjene i dopune Zakona o zaštiti prava nacionalnih manjina, čime je otvoren put za formiranje Vijeća nacionalnih manjina u Distriktu. Sa sinošnjim okončanjem zasjedanja brčanski parlamentarci, odlaze na takozvani kolektivni godišnji odmor, koji je predviđen tokom avgusta mjeseca.

 

Radio Brčko

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com