Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

U toku deminiranje terena za dionicu autoputa Vukosavlje-Brčko Istaknuto

 

U šamački mjesnim zajednicama Kornica i Gajevi počelo je deminiranje terena na kojem je predviđena izgradnja dionice auto-puta Vukosavlje-Brčko, rekao je Srni kordinator za deminiranje u ovoj opštini Milan Blagojević.

 

On je naveo da je ukupna površina za deminiranje 106.000 metara kvadratnih, a da je rok za završetak deminerskih radova 30 dana.

 

Blagojević je rekao da deminerske radove izvodi firma “Detektor” iz Banjaluke u skladu sa Strategijom o protivminskom djelovanju.

 

Koordinator stručnog tima Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove /RUGIPP/ za praćenje ugovora sa izvođačem deminiranja Zoran Milovanović rekao je da je deminiranje inicirano izvođenjem geodetsko-tehničkih radova posebnog postupka eksproprijacije radi izgradnje dionice auto-puta.

 

On kaže da geodetsko-tehničke radove izvodi RUGIPP, koji je sproveo i postupak nabavke usluge deminiranja.

 

Milovanović je naveo da će po završetku deminerskih radova RUGIPP nastaviti sa izvođenjem geodetsko-tehničkih radova na području katastarske opštine Kornica, te cijepanje parcela u katastarskim evidencijama, što predstavlja preduslov za eksproprijaciju i početak radova na izgradnji auto-puta.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com