Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Brčko: Odjel za stručne i administrativne poslove zaprimio 60 projekata za dodjelu sredstava nevladinim udruženjima Istaknuto

 

Zaključno sa 13.07.2021. godine Vladin Odjel za stručne i administrativne poslove zaprimio je 60 projekata za dodjelu sredstava NVO, UG i fondacije u Brčko distriktu. Po prvom javnom pozivu biće dodijeljeno 426.750 KM.

 

Šef Odjela za stručne i administrativne poslove Nedim Hamzabegović za Radio Brčko je pojasnio da je za ocjenu kvaliteta pristiglih nešto preko 60 projekata formirana komisija od tri člana, plus sekretar komisije, koja će pregledati pristigle aplikacije za sredstva i nakon toga dati svoje stručno mišljenje. Za ove namjene planirano je ukupno 853.500 KM, a po prvom pozivu biće dodijeljeno 426.750 KM.

 

Od strane odjela do kraja godine planirano je raspisavanje još dva javna poziva za dodjelu sredstava po projektima za nevladin sektor Brčko distrikta.

 

„Pristigle projekte pregledava komisija sastavljena od državnih službenika, a sastav komisije odražava i nacionalnu srtrukturu stanovništva“, kazao je Hamzabegović.

 

Ako sve bude teklo po planu prvi ugovori sa nevladinim organizacijama koje zadovolje kriterije javnog poziva biće potpisani početkom septembra.

 

Hamzabegović je zaključio da je najveći odobreni iznos po jednom projektu, tj. organizaciji, 30.000 KM, a da će u slučaju nepoštivanja odredbi ugovora isti biti raskinut od strane organa uprave koji distribuira novac.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com