Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Od sljedeće sedmice masovnija vakcinacija u Brčko distriktu Istaknuto

 

S obzirom na nedavno pristigle količine, i vrste cjepiva protiv Covida-19 kojima Distrikt raspolaže, u Brčkom bi sve trebalo biti spremno za masovno cijepljenje građana.

 

Od početka sljedeće sedmice radno vrijeme na punktu za cijepljenje će biti produženo, pa će se građani moći cijepiti od osam ujutro do 20 sati navečer, što znači da će se dnevno moći cijepiti 350 do 400 građana.

 

„Uzimajući u obzir broj cjepiva koje imamo, radi se trenutno o Sinopharmu i AstraZeneci, nastojat ćemo intenzivirati proces cijepljenja, tako da će građani vrlo brzo biti u većem broju pozivani te i ako smo do sada imali nekakve zaostatke, mislim da ćemo ih vrlo brzo sustići“, kaže Denis Šehanović, tajnik Crvenog križa Brčko distrikta.

 

On kaže kako je cilj maksimalno iskoristiti kapacitet postojećeg punkta, a potom otvoriti dodatne punktove za cijepljenje u pojedinim mjesnim zajednicama.

 

„Onog momenta kad vidimo da je kapacitet maksimalno popunjen, da više nemamo prostora niti za dodatnim osobljem niti da u vremenskom razmaku možemo stići cijepiti određeni broj osoba, onda ćemo vjerojatno planirati ići i izvan ovog punkta. Postoje određene zdravstvene stanice i vjerojatno će one biti prve koje će se otvoriti u takvom momentu, kada bude došlo vrijeme za to i kada iskoristimo sve ove kapacitete koje ovdje imamo, onda ćemo ići raditi na taj način“, kaže Šehanović.

 

Prema njegovim riječima, još uvijek neće primjenjivati metodu cijepljenja bez najave kako ne bi došlo do nepotrebnog stvaranja gužvi. Trenutno je broj prijava građana za cijepljenje nešto niži nego na početku, ali, kaže on, ne može se reći da je njihova zainteresiranost drastično smanjena. Do sada se za cijepljenje prijavilo više od 13.000 građana, preko 7.000 građana je primilo jednu dozu, dok ih je 5.100 kompletiralo proces cijepljenja.

 

 

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com