Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Brčko: Otvorena izložba radova "Priče na točkovima", autora Admira Bilalovića Istaknuto

 

Izložba radova Priče na točkovima, autora Admira Bilalovića, jučer je otvorena u Brčkom. Izložba sadrži 30 radova rađenih u tehnici duboki reljef kojima je predstavljen razvoj cestovnih vozila.

Bilalović je sve radove poklonio djeci koja žive u Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

 

Autor izložbe je kazao da mu je motiv za projekat bilo vlastito iskustvo koje je stekao radeći u Saobraćajnoj školi u Tuzli kada se susretao sa učenicima koji su bili štićenici Doma za nezbrinutu djecu.

 

"Stekao sam utisak da je riječ o izuzetno prostojnoj i lijepo odgojenoj djeci. Također, poznato mi je da ta djeca odrastaju u adekvatnim uvjetima kada je riječ o hrani i prostoru u kojem borave. Međutim, prilikom posjete Domu imao sam osjećaj da je taj prostor je bez dodatnih sadržaja koji su bitni za razvoj mašte i kreativnosti. Zbog toga mi se učinilo da bi moji radovi barem malo mogli obogatiti prostor Doma, a istovremeno želja mi je potaknuti i druge koji se bave umjetnošću i kreativnim radom da daju svoj doprinos realizaciji ove ideje", kazao je Bilalović za Fenu.

 

Otvaranju izložbe je prisustvovao i bivši štićenik Doma za nezbrinutu djecu u Tuzli Edin Šerifović koji je danas profesor fizičke kulture. On je kazao da djeci koja odrastaju u Domu ne nedostaje ništa, osim malo više ljubavi i pažnje koje se mogu iskazati aktivnostima poput Bilalovićeve.

 

"Danas kao volonter sa kolegama pokušavam na različite načine učestvovati u edukativnim aktivnostima koje se realiziraju u Domu, bilo da je riječ o instruktivnoj nastavi bilo o kreativnim radionicama i ono što mogu primijetiti je da ta djeca posebno doživljavaju bilo kakav dodatni sadržaj koji bi obogatio njihovu svakodnevicu", kazao je Šerifović.

 

Admir Bilalović je rođen u Brčkom 1961. godine. Saobraćajni fakultet je završio u Sarajevu, a na Elektrotehničkom fakultetu u Banjoj Luci je stekao specijalističko obrazovanje iz informatike i računarstva. U posljednjih 12 godina radi u Odjeljenju za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH na poslovima stručnog savjestnika za edukaciju u saobraćaju.

 

Autor je priručnika Put u sigurnu vožnju i Kako pripremiti dijete za sigurno učešće u saobraćaju, slikovnice i multimedijalnog CD-a Šareni putokaz, te predstave pozorišta sjenki Kaciga.

 

 

Izvor: Radio Sarajevo

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com