Menu

VODORAVNI 3 I 7748

Stanje u Distriktu glavna tema sastanka čelnika Vlade i delegacije EUFOR-a Istaknuto

20 01 2022Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić i zamjenik gradonačelnika Anto Domić održali su sastanak sa delegacijom EUFOR-a, na čelu sa Brice Houdetom, operativnim komandantom Evropske unije za operaciju ALTHEA u Bosni i Hercegovini.

 

Povod održavanja sastanka je često spominjanje Brčko distrikta kao potencijalnog mjesta sukoba, što je dovelo do osjećaja straha i zabrinutosti kod jednog dijela građana Distrikta. Čelnici Vlade su upoznali delegaciju sa ovom problematikom, kazavši da Vlada preduzima sve aktivnosti kako bi se ti osjećaji odagnali.

 

Operativni komandant Brice Houdet istakao je svoje zadovoljstvo održanim sastankom na kojem je čuo mnogo korisnih informacija. „U posljednje vrijeme je bilo raznih izjava dovodeći u pitanje sigurnosnu situaciju ovdje i mogu reći da je sigurnosna situacija mirna i stabilna te bih preporučio ljudima da u tom pogledu ne slušaju glasine koje govore suprotno“ poručio je Houdet.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com