Menu

VODORAVNI 3 I 7748

U toku humanitarna akcija „I ja ću da čujem“ Istaknuto

poljoprivredna skola 768x576Poljoprivredno- medicinska škola u Brčkom pokrenula je humanitarnu akciju pod nazivom „I ja ću da čujem“ za prikupljanje sredstava za kupovinu slušnih aparata za učenicu koja od malih nogu ne čuje i kojoj bi na ovaj način bilo omogućeno da vodi normalan život kao i njeni vršnjaci.

 

Profesorica Ljubica Mitić, rukovodilac humanitarno-projektne sekcije u ovoj školi kaže da ova učenica trenutno komunicira na način da čita sa usana, a da joj se, to što ima problema sa sluhom, odražava i na sam govor.

„Za slušni aparat koji je neophodan za lijevo i desno uho, uz popust vlasnika neophodno je sakupiti 2.040 maraka. Svi oni koje žele pomoći mogu to uraditi direktno u školi”, kaže profesorica Mitić.

 

Profesorica Mitić ističe da im je želja da ova učenica drugog razreda po završetku humanitarne akcije i završetku svoga školovanja bude spremna za samostalan život i rad.

„Pored spretnih ruku, njoj je potreban sluh i govor, na kojem ćemo mi uz pomoć školskog defektologa i psihologa da radimo na tom poboljšanju“, naglasila je profesorica Mitić.

 

Profesorica Mitić je na kraju pozvala sve one koji imaju mogućnosti da pomognu da dođu u prostorije Poljoprivredno-medicinske škole i podrže ovu akciju, kako bi njihovoj učenici pružili šansu da sutra radi posao za koji se školuje i koji voli te na taj način živi od svog rada.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com