Menu

VODORAVNI 3 I 7748

Izgradnja nove zgrade Službe hitne pomoći i informatizacija – kapitalni projekti Odjela za zdravstvo Istaknuto

hitna 780x470

Od nekoliko kapitalnih projekata koji se ove godine namjeravaju realizirati u Odjelu za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta izdvaja se gradnja zgrade iza Doma zdravlja za proširenje zdravstvenih kapaciteta Javne zdravstvene ustanove „Zdravstveni centar“ Brčko.

 

„Za ove namjene u budžetu Brčko distrikta obezbijeđeno je preko dva miliona KM, a trenutno se provode aktivnosti po pitanju pristiglih ponuda“, kazao je za “Radio Brčko” Sead Šadić, šef Odjela za zdravstvo i ostale usluge.

 

sead sadic 3 300x200Šadić je istaknuo da je, iako je dokument okvirnog budžeta ograničio finansijske iznose na jako skromna sredstva, intencija ove godine obezbjeđenje inicijalnih sredstva za izgradnju Službe hitne medicinske pomoći, gdje se sa Zavodom za izgradnju radi idejno rješenje projekta, a u sve je uključen i menadžment JZU Brčko.

 

 

„Ono što imamo u budžetu, a za sada nije realizirano jeste svakako realizacija projekta informatizacije za 2021. godinu koji je prologiran zbog stanja pandmije u kojem se nalazimo“, rekao je Šadić i dodao da je pandemija usmjerila i u praksi pokazala da taj projekt bude prioritet i da naša lokalna zajednica može i treba da radi na ovom projektu.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com