Menu

VODORAVNI 3 I 7748

Održana 41. redovna sjednica Vlade Distrikta Istaknuto

 

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je održala 41. redovnu sjednicu, usvojivši prijedlog Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH za izdvajanje novčanih sredstava iz Budžeta Distrikta za 2022. godinu, u svrhu nabavke dodatnih količina testova za detekciju SARS-COV-2 virusa. Za realizaciju ove odluke, uz Direkciju, zaduženo je Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge.

 

Vlada je također usvojila Program rada Radio-novinske i izdavačke ustanove „Radio Brčko“ Brčko distrikta BiH za 2022. godinu, koji sadrži plan rada u skladu s unutrašnjom organizacijom ustanove, baziran na osnovnoj djelatnosti ustanove odnosno emitovanje radijskog programa kao i objavljivanje sadržaja na web stranici uz korištenje raspoloživih društvenih mreža.

 

Ujedno, usvojene su Smjernice za izradu nacrta pravilnika o načinu dodjele prava na vađenje materijala iz vodotoka na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, kojim se, između ostalog, reguliše postupak dodjele prava na vađenje materijala, kriteriji za izbor najpovoljnijeg ponuđača, te način izdavanja vodoprivredne saglasnosti za vađenje materijala iz vodotoka.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com