Menu

VODORAVNI 3 I 7748

Započeli pripremni radovi za projekt izgradnje Kamernog teatra u Brčkom Istaknuto

 

U tijeku su pripremni radovi za projekt rekonstrukcie objekta kod zgrade Islahijeta koji je namijenjen za Kamerni teatar, a čiji su investitori Odjel za javne poslove i Odjel za gospodarski razvitak, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta.

 

Za prvu fazu projekta koja podrazumijeva izvođenje grubih građevinskih radova, odnosno sanaciju zidova, temelja i krovne konstrukcije te zatvaranje prostora vanjskom stolarijom iz Proračuna Distrikta je izdvojeno 696.000 KM.

 

„Ovaj posao je vrlo zahtjevan iz razloga jer se radi o objektu stare zgradnje i koji je pod zaštitom države kao objekt od ambijentalne vrijednosti. Rok za izvođenje prve faze radova je 120 radnih dana odnosno trajat će najmanje pola godine, a njegova realizacija najprije ovisi od vremenskih uvjeta“, rekla je Jelena Duvnjak, šefica Sektora održavanja u Uredu za upravljanje javnom imovinom Vlade Brčko distrikta.

 

Nakon završetka prve faze radova, trebao bi uslijediti rad na unutarnjem uređenju prostora koji se sastoji od četiri posebna funkcionalno spojena objekta, a koji će predstavljati veliku investiciju.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com