Menu

VODORAVNI 3 I 7748

Čelnici Vlade Distrikta održali sastanak s rezidentnom koordinatoricom UN u BiH Istaknuto

 

U Gradskoj vijećnici danas su gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić, zamjenik gradonačelnika Anto Domić i glavni koordinator Vlade Željko Antić održali sastanak s rezidentnom koordinatoricom Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini dr. Ingrid Macdonald.

 

Prisutni su razgovarali o aktuelnim dešavanjima i programima koje Vlada provodi uz podršku tima Ujedinjenih nacija, kao što je projekat energetske efikasnosti, a dotakli su se i problema prouzrokovanih pandemijom korona virusa na području Distrikta.

 

Gradonačelnik je upoznao koordinatoricu s intenzivnim radom Vlade na donošenju Zakona o obnovljivim izvorima energije, a Macdonald je naglasila važnost usklađivanja lokalnih razvojnih strategija sa skoro donesenim Okvirom za realizaciju Ciljeva održivog razvoja u Bosni i Hercegovini, kojim se podstiče zeleni ekonomski razvoj i jačaju usluge socijalne zaštite.

 

Koordinatorica Macdonald je pohvalila reakciju Vlade na događaje prethodnih dana, kazavši da je važno djelovati i preduzimati mjere na svako izražavanje mržnje i diskriminacije, čime se jača siguran ambijent za sve građane, te da će tim Ujedinjenih nacija u BiH nastaviti s pružanjem podrške projektima koji implementiraju Ciljeve održivog razvoja i podržavaju poštovanje unutar zajednica i između zajednica u Bosni i Hercegovini.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com