Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Okončano 24. redovno zasjedanje Skupštine Brčko distrikta BiH Istaknuto

 

Zastupnici brčanske Skupštine tokom podnevnog i večernjeg dijela rada okončali su jučerašnje redovno zasjedanje, pored ostalog prihvativši izmjenu Zakona o radu Distrikta i to u dijelu da uposlenik može uzeti do godinu dana neplaćenog odsustva, te da se na njegovu poziiciju, u kompletnoj dužini odsustvovanja, može zaposliti nova osoba, a ne kako je to do sada bilo u trajanju od po dva mjeseca.

 

Brčanski Parlament je nadalje svojom odlukom prenio ovlaštenja za štampanje Službenog glasnika Distrikta na Radio-novinsko izdavačku ustanovu Radio Brčko.

 

„Bez dužih i detaljnih diskusija prihvaćeni su i Izvještaji o radu brčanskog Pravobranilaštva, potom Komisije za hartije od vrijednosti, za prošlu, te izmjene i dopune Finasijskih planova nekih javnih preduzeća i ustanova za tekuću godinu“, rekao je predsjednik Skupštine Siniša Milić.

Skupština Distrikta podržala je i set odluka o javnim interesima, a kako bi se odvijali predviđeni infrastrukturni projekti.

 

„Pored svega navedenog, ipak mislim da je najznačajniji usvojeni Zaključak onaj koji se tiče prevazilaženja teškog stanja u kojem se našli brčanski sportski kolektivi zbog nedostatka finansijskih sredstava za redovan rad. U tom kontekstu izuzetno je bitno da će resorno odjeljenje brčanske Vlade, u roku od sedam dana, raspisati Javni poziv za dodjelu donacija sportskim kolektivima i udruženjima koja dijeluju u oblasti kuture, čime će biti prevaziđena vrlo teška situacija u kojoj se sportski kolektivi i udruženja sada nalaze“, istakao je Milić.

 

Inače, kako je najavljeno, nova redovna sjednica Skupštine biće održana 25. maja, a na njoj bi trebao biti analiziran i kroz drugo čitanje usvojen rebalans budžeta Distrikta za tekuću godinu, u iznosu od približno 28.000.000 maraka.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com