Menu

3ADA5CFC 6269 428B 9E24 2043DE95EE10HEINNER 702X90

Brčko: Proni izrađuje aplikaciju “Kapljica” za dobrovoljno darivanje krvi Istaknuto

 

S obzirom da je u toku realizacija projekta izrade mobilne aplikacije „Kapljica“, koji će olakšati registraciju dobrovoljnih davalaca krvi i skratiti vrijeme pronalaska istih u Brčko distriktu, obaveza Pronija Brčko je prema projektu bila posjeta i razmjena iskustva sa saradnicima na projektu iz jedne od zemalja Zapadnog Balkana, kako bi se upoznali sa radom drugih organizacija ili kompanija koje rade sličan posao.

 

Menadžer omladinskih klubova u Proni centru za omladinski razvoj Brčko, Harun Šabanović je u izjavi za Radio Brčko pojasnio je da je studijska posjeta Beogradu i Crvenom krstu u Starom gradu bila veoma uspješna, a ona proizilazi i iz obaveze iz Rais programa. Inače, tim koji je predvodio Šabanović ispored Pronija Brčko, nedavno je osvojio 1. mjesto na državnom „Rais takmičenju“ u Sarajevu. Novi projekt registracije dobrovoljnih davalaca krvi funcioniraće na način da će svi korisnici besplatno instalirati mobilnu aplikaciju.

 

„Proni centar Brčko od samog svog osnutka, a postoji i uspješno djeluje već oko 25 godina, u najvećem dijelu finasira se iz inostranih izvora, odnosno ambasada međunarodnih organizacija u Bosni i Hercegovini, dok se jedan manji dio sredstava obezbjeđuje od strane Vlade Brčko distrikta“, kazao je Šabanović i dodao da pisanje projektata za ta sredstva nije nešto novo za ovu nevladinu omladinsku organizaciju, jer i sam Proni radi edukacije pisanja projekata iz različitih društveno korisnih oblasti.

 

 

Izvor: Radio Brčko

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com