Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Subota, 31 Oktobar 2020

Lice grada u savjesti ratnih zločinaca

  • Objavljeno u BiH

babZa ratne zločine počinjene u Semberiji kažnjena su osmerica pripadnika VRS-a i dvojica logoraša. Ukupno im je izrečeno 96 godina i 8 mjeseci zatvora. U haškim presudama političkom vrhu RS-a nedvojbeno se ističe uloga bijeljinskog Kriznog štaba u planiranju etničkog čišćenja. U presudi Radovanu Karadžiću piše: “Na čelu Kriznog štaba u Bijeljini bili su Milan Novaković i Ljubiša Savić (zvani Mauzer). Članovi Kriznog štaba bili su isključivo iz SDS-a ili istaknuti mještani lojalni toj stranci”

 

Više...

Ilija Kalajdžić penzionisan, na čelu brčanskog Sindikata Igor Babić

  • Objavljeno u Brcko

ilija kalajdzic info 2018Predsjedništvo Sindikata Brčko distrikta BiH, na Izvještajno-izbornoj sjednici, prihvatilo je izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za minuli period, te Plan djelovanja tokom ove  i naredne godine. Na istoj sjednici, zbog odlaska u penziju, dužnosti sekretara brčanskog Sindikata, razriješen je Ilija Kalajdžić, a na ovu poziciju, kao vršiilac dužnosti, imenovan je Igor Babić.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com