Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Četvrtak, 11 Mart 2021

Nacisti su htjeli da snima filmove za njih. On je prodao sve što ima i otišao

ge"GOEBBELS je bio neopisivo šarmantan kad sam počeo razgovarati s njim. Nije uopće govorio o mom filmu Oporuka doktora Mabusea koji su tad zabranili, govorio je o mnogim drugim stvarima. Između ostalog, prenio mi je da je Hitler gledao Metropolis i Nibelunge i da je nakon toga rekao: Ovo je čovjek koji će nam napraviti pravi nacistički film. Preznojio sam se dok mi je Goebbels to govorio.

 

 

Više...

Brčko: Policija uhapsila muškarca nakon pucnjave u naselju Prutače

  • Objavljeno u Brcko

prutPolicijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, preduzimajući intenzivne mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti pod kojima je došlo do pucnjave u naselju Prutače, pri čemu je jedno lice povrijeđeno, rasvijetlila navedeni događaj i slobode lišila lice H.O. rođeno 1989. godine, a koji je pobjegao sa lica mjesta.

 

 

Više...

SP Brčko: Pozivamo šefa Odjeljenja za obrazovanje da i sebi uvede rad subotom

  • Objavljeno u Brcko

socijalisti brckoNa mail naše redakcije stiglo je saopštenje Socijalističke partije Brčko distrikta BiH, isto prenosimo u cjelosti.

Najnovija odluka šefa Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta dokaz je rasula i neprofesionalnosti u ovom resoru, na koje smo i ranije ukazivali. Događaji upravljaju šefom Odjeljenja, a ne on događajima, što je i sam potvrdio u obrazloženju Odluke o nadoknadi nastave rekavši da je ista „iznuđena“. Svjesni smo da je šef naslijedio haotično stanje u Odjeljenju koje je od krucijalnog značaja za Brčko distrikt BiH, ali nijednim svojim gestom nije pokazao da je dorastao situaciji i da želi uvesti red u haos u kojem je prihvatio biti odgovorna ličnost.

Više...

Brčko: Goričkić, Pazarčević i Simikić oslobođeni od optužbi za korupciju

  • Objavljeno u Brcko

tuzilastvu brcko642x336Trojica službenika u Vladi Distrikta, koji su bili optuženi da su u postupku zapošljavanja favorizirali više kandidata na štetu drugih, pred sudovima u Brčkom pravosnažno su oslobođeni od optužbi. Sudovi Distrikta ocijenili su da Tužilaštvo nije dokazalo da su optuženi počinili krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja koje im je stavilo na teret optužnicom iz 2019. godine.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com