Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Ponedjeljak, 19 April 2021

Brčak Asim Mujkić: Zločin je temelj svake nacionalističke politike

  • Objavljeno u BiH

asimmujkic 635x300Sa Asimom Mujkićem, redovnim profesorom na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu te uglednim bh. sociologom i filozofom, razgovarali smo  o izostanku političke podrške za donošenje Zakona o negiranju genocida, procesu kontinuirane etnonacionalne mobilizacije, selektivnim pristupima ka zločinima, stanju u našem društvu, naznakama eventualnog buđenja akademske zajednice, kao i o drugim temama.

Više...

Brčko: Učenici se vratili u školske klupe

  • Objavljeno u Brcko

 

Nakon višesedmične obustave zbog pogoršanja epidemiološke situacije, u brčanskim osnovnim i srednjim školama danas je nastavljen proces izvođenja nastave za sve učenike.

 

Predstavnik Odjela za obrazovanje Zoran Bulatović rekao je kako je nastava u svim školama na području Distrikta počela redovno, prema važećem rasporedu.

 

 

„Svi učenici koji putuju su stigli na vrijeme, nastava je stručno pokrivena. Ono što je ostalo isto je da je nastavni sat 35 minuta i da imamo za sada dovoljne količine dezinfekcijskih sredstava da se nastava odvija po protokolu koji je usvojen za trenutnu situaciju, a u cilju suzbijanja svih mogućih neželjenih pojava zaražavanja u školama, kako učenika, tako i nastavnog i radnog osoblja u svim školama“, rekao je Bulatović.

 

 

Pojedini učenici brčanskih osnovnih i srednjih škola su u izolaciji ili su pozitivni na koronavirus, što je slučaj i s nastavnim osobljem, no, ističe Bulatović, to ne predstavlja zapreku redovnom odvijanju nastave.

 

 

„Nedostatak kadrova, odnosno onih nastavnih djelatnika koji su ili u izolaciji ili pozitivni na koronavirus, uspijevamo da pokrijemo s ostalim zaposlenim u sistemu, tako da za sada nemamo nekih većih problema i u direktnoj smo komunikaciji s ravnateljima. Osjeća se blagi pad broja zaraženih, ali je obvezno poštovanje svih epidemioloških mjera kako bi se nastavio ovaj trend pada i kako ne bismo ugrozili zdravlje bilo koga ko učestvuje u nastavnom procesu, a samim time i ponovnog ugrožavanja nastavnog procesa“, zaključio je Bulatović.

 

Izvor: Radio Brčko 

Više...

Preminuo Muhamed Gibić, šef Civilne zaštite Brčko distrikta BiH

  • Objavljeno u Brcko

 

U nedjelju (18.4.) je u 63-oj godini preminuo šef Odsjeka civilne zaštite Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Muhamed Gibić, objavljeno je danas na facebook stranici Odjela za javnu sigurnost brčanske Vlade.

 

Gibić je aktivno učestvovao u razvoju Civilne zaštite na teritoriji Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

 

Dženaza i ukop će biti obavljeni u utorak 20.4.2021.godine u 13 sati na Gradskom mezarju Meraje.

 

Izvor: Otisak

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com