Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Četvrtak, 08 Decembar 2022

Nova dm prodavnica otvorena u Brčkom, udruženju „Beba više“ uručena donacija u vrijednosti od 5.000 KM

  • Objavljeno u Brcko

 

Brčko je od danas bogatije za još jednu dm prodavnicu! Uz brojne pogodnosti i iznenađenja za kupce, u Brčko City Parku, na adresi Bijeljinska bb, otvorena je nova, druga u ovom gradu, dm prodavnica. U ugodnom ambijentu moderno opremljenog prodajnog prostora kupci mogu potražiti željene proizvode iz bogatog dm asortimana za cijelu porodicu, od onih iz segmenta njege i ljepote, zdrave ishrane, proizvoda za održavanje higijene domaćinstva do proizvoda iz asortimana za bebe i djecu.

 

Brojna iznenađenja za kupce i popust od 15% na ukupnu kupovinu

Već od devet sati ujutro prvi kupci mogli su uživati u brojnim pogodnostima i iznenađenjima koje je za njih, povodom širenja prodajne mreže, pripremio najveći drogerijski lanac u BiH. Svi koji su danas obavili kupovinu u novootvorenoj dm prodavnici u Brčkom ostvarili su popust od 15% na ukupnu kupovinu, a ova pogodnost traje i naredna dva dana, odnosno do 10.12.2022. Za svaku obavljenu kupovinu dm je danas darivao ceker, dok je sve kupce čiji je iznos računa bio 30 KM ili više na kasi čekao mali znak pažnje. Kupcima s iznosom računa od 60 KM ili više dm je darovao peškir.

 

Podrška parovima koji se bore sa sterilitetom

Početak rada nove dm prodavnice u Brčkom ova kompanija obilježila je i društveno odgovornim djelovanjem u zajednici, uručivši donaciju u vrijednosti od 5.000 KM lokalnom Udruženju „Beba više“, koje pruža podršku parovima koji ne uspijevaju na prirodan način da se ostvare kao roditelji. Udruženje djeluje od 2013. godine i do danas uspjelo je značajno uticati na izmjene Pravilnika Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko Distrikta, izborivši se da se, umjesto jednog, finansira pet postupaka po paru te da se pomjeri starosna granica za žene koje se upućuju na postupak potpomognute oplodnje, čime su obuhvaćene sve žene do navršene 45. godine života.

„Ponosni smo što imamo više od 30 beba rođenih zahvaljujući postupcima vantjelesne oplodnje, čime su brojni parovi uspjeli ostvariti roditeljstvo i doživjeti sreću koje ono donosi. Brojimo 100 članova i s obzirom da raste broj parova koji se suočavaju sa izazovom da prirodnim putem postanu roditelji, planiramo pripremu magazina „Beba više“ koji će tematizirati problematiku neplodnosti i roditeljstva. Donaciju od kompanije dm ćemo iskoristiti za pokrivanje troškova štampanja magazina koji će biti besplatan”, izjavio je Željko Lazarević, predsjednik Udruženja „Beba više“, zahvalivši se dm kompaniji na donaciji.

U ime kompanije dm, donaciju je uručila Lejla Andrić, menadžerica prodajnog područja, podsjetivši kako svaki poslovni rast dm već tradicionalno obilježava pružajući podršku lokalnoj zajednici. „Želja nam je da današnjom donacijom Udruženju „Beba više“ sudjelujemo u podizanju svijesti javnosti o problemu neplodnosti te pružimo podršku izdavanju stručnog časopisa u kojima će se naći odgovori na brojna pitanja s kojima se parovi susreću prije ulaska u proces potpomognute oplodnje ali i tokom same procedure“, izjavila je te dodala: „Izuzetno nam je drago što smo prodajnu mrežu proširili za još jednu prodavnicu u Brčkom: Sada imamo 85 prodavnica u prodajnoj mreži i time smo bogati asortiman naših dm proizvoda učinili još dostupnijim njegovim građanima. Naše kupce i u narednom periodu očekuje široka paleta proizvoda dostupnih po UVIJEKPOVOLJNO cijenama, ali i brojne pogodnosti koje ostvaruju uz dm active beauty program lojalnosti i digitalnu karticu, ali i novu 'Moj dm' aplikaciju.“

 

Vrijedna nagradna igra do 15.12.2022.

Narednih osam dana, tačnije do 15.12.2022. kupci mogu sudjelovati i u nagradnoj igri, u kojoj najsretniji mogu osvojiti vrijedne nagrade. Prva nagrada je Gorenje frižider Side by Side, druga nagrada je mobitel Xiaomi Redmi 9c, dok preostali fond nagrada čini 10 dm poklon kartica u vrijednosti od po 50 KM.

Radno vrijeme nove dm prodavnice u Brčkom, na adresi Bijeljinska bb, je od ponedjeljka do subote od 9:00 do 21:00 sat, nedjeljom od 10:00 do 18:00 sati dok je za vrijeme praznika prodavnica zatvorena.

Više...

Gorivo značajno pojeftinilo na pumpama širom BiH, za marku niže nego u junu

  • Objavljeno u BiH

Značajno pojeftinjenje nafte na svjetskom tržištu donijelo je dobre vijesti i za sve vozače u Bosni i Hercegovini.

 

Ovog jutra (8. decembar) na osnovu informacija Federalnog ministarstva trgovine najniža cijena benzina u Sarajevu iznosi 2,66 KM, a dizela 2,86 KM.
Prema posljednjem ažuriranju cijena, litar benzina u glavnom gradu BiH se, zavisno od benzinske pumpe, kreće od 2,66 KM do 2,96 KM dok se cijena dizela kreće od 2,86 do 3,16 KM.

Sličan raspon cijena je i u ostalim gradovima Bosne i Hercegovine što je pozitivna vijest za sve vozače koji trpe ekonomski udar od početka rata u Ukrajini.

 

Ovo je zaista značajno pojeftinjenje cijena ako se sjetimo da je litar dizela prije nekoliko mjeseci, konkretno tokom ljeta, koštao skoro 3,80 KM, a benzina 3,70.

Cijene sirove nafte na svjetskom tržištu svakodnevno variraju zbog čega se prava stabizacija još ne nazire. Tako su prije tri dana cijene nafte na svjetskom tržištu pale na najniži nivo od početka godine zbog zabrinutosti oko moguće recesije i popuštanja bojazni da bi ograničenje cijene ruske nafte moglo značajno utjecati na ponudu.

 

Posljednji dogovor grupe zemalja G7 i njenih saveznika jeste da ograniče cijenu ruske nafte na 60 dolara po barelu što Moskva ne prihvata. Ruski predsjednik Vladimir Putin i visokorangirani zvaničnici Kremlja u više navrata su izjavljivali da neće snabdijevati naftom zemlje koje su uvele ograničenje cijene.

 

Izvor: Klix.ba

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com