Menu

Princ iz Eleja 550x50

Utorak, 16 Maj 2023

Brčko ponovo kočnica u izgradnji autoputa Sarajevo – Beograd

  • Objavljeno u BiH

U septembru prošle godine, nakon teških višemjesečnih pregovora o trasi autoputa kroz Brčko, koji bi trebao unaprijediti saobraćajnu komunikaciju između Sarajeva i Beograda, postignut je dogovor između državnih, entitetskih i lokalnih zvaničnika. Međutim, osam mjeseci kasnije, Distrikt je ponovo kočnica u realizaciji ovog velikog infrastrukturnog projekta.

Prijedlog trase autoputa kroz Distrikt, koja bi trebala biti saobraćajno čvorište između glavnih gradova BiH i Srbije te generalno u ovom regionu, krajem prošle godine izložen je na javni uvid, nakon čega je uslijedila procedura dostavljanja primjedbi.

Više...

Jutros je u BiH oblačno, u većem dijelu zemlje pada kiša

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Izgledno je i jače grmljavinsko nevrijeme sa jakim pljuskovima.

Izgledno je i jače grmljavinsko nevrijeme sa jakim pljuskovima. Vjetar umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jaki udari juga u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

Više...

Upriličen sastanak s članom Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem

Čelnici Distrikta danas su u Gradskoj vijećnici upriličili sastanak s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denisom Bećirovićem i načelnikom Općine Novi Grad Sarajevo Semirom Efendićem.
Tom prilikom, gradonačelnik Zijad Nišić je zajedno s glavnim koordinatorom Vlade Željkom Antićem, predsjednikom Skupštine Sinišom Milićem i dopredsjednikom Ivom Filipovićem podijelio informacije o aktuelnim dešavanjima, nagalašavajući da je pomoć državnih institucija Brčko distriktu neophodna za razvoj, ne samo Distrikta, nego i BiH.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com