Menu

IMG 7128

Efendić o hapšenjima: Vidi se jedna vrsta političke konekcije

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik općine Novi Grad Semir Efendić gostujući na TVSA govorio je o novim policijskim akcijama, političkoj sceni, situaciji u stranci, kao i o mnogim drugim temama.

Ovih dana su učestale nove policijske akcije u Sarajevu, gdje su na nekoliko lokacija čak izvršeni i pretresi. Efendić kaže kako o mnogima zna samo ono što je pročitao u medijima.

Više...

Sjednica VSTV-a: Šira rasprava o pitanju nacionalnog sastava

U prostorijama Županijskog suda u Mostaru održava se dvodnevna sjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH (VSTV) na kojoj je širu raspravu polučila točka dnevnog reda koja se bavi pitanjem nacionalnog sastava VSTV-a koji je zakonski definiran, a prema kojemu članstvo čini šest Bošnjaka, pet Srba, tri Hrvata i jedan iz reda ostalih.

Više...

MMF: Nužno podizanje kamatnih stopa u BiH

Šefica Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Aline Iancu danas je na pres-konferenciji u Centralnoj banci BiH ...
... pojasnila da predstavnici MMF-a do sada nisu primili formalni zahtjev od predstavnika vlasti u BiH za eventualni aranžman sa MMF-om.

Više...

Brčko ponovo kočnica u izgradnji autoputa Sarajevo – Beograd

U septembru prošle godine, nakon teških višemjesečnih pregovora o trasi autoputa kroz Brčko, koji bi trebao unaprijediti saobraćajnu komunikaciju između Sarajeva i Beograda, postignut je dogovor između državnih, entitetskih i lokalnih zvaničnika. Međutim, osam mjeseci kasnije, Distrikt je ponovo kočnica u realizaciji ovog velikog infrastrukturnog projekta.

Prijedlog trase autoputa kroz Distrikt, koja bi trebala biti saobraćajno čvorište između glavnih gradova BiH i Srbije te generalno u ovom regionu, krajem prošle godine izložen je na javni uvid, nakon čega je uslijedila procedura dostavljanja primjedbi.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com