Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

D4038CA4 5DB4 486D 9106 CF614A9BD4AE

AF911058 A99A 4A2B B585 D6B867B1F75E

TIBIH Prijavi Korupciju 728x90 A 01

Sin Željke Cvijanović otvorio firmu za poslovno savjetovanje

Cvijanovici 2

Pored svakodnevnih državničkih poslova, najviši funkcioneri u Republici Srpskoj moraju se baviti i porodičnim problemima u privatnom biznisu. Poslovanje im očito ide od ruke, pa se porodica predsjednice Željke Cvijanović odlučila osnovati i treću firmu koja će se baviti poslovnim savjetovanjem, saznaje portal CAPITAL.

Više...

Čak 68 posto medicinskih radnika u entitetu RS ima antitijela na koronavirus

 

Antitijela na virus korona ima čak 68 posto medicinskih radnika koji rade u domovima zdravlja širom entiteta Republika Srpska, podaci su međufaze serološkog ispitivanja, koja je počela u prošlom mjesecu.

 

Tokom ove faze testirano je 1.100 medicinskih radnika zaposlenih na primarnom nivou zdravstvene zaštite.

 

 

Dekan Medicinskog fakulteta u Foči Dejan Bokonjić rekao je za Nezavisne novine da u nekim sredinama poput Banje Luke i Bosanske Gradiške postotak medicinara koji su razvili antitijela ide do čak 80 posto.

Početak druge faze serološkog ispitivanja očekuje početkom juna, a uzorak će biti oko 5.000 učesnika.

 

 

Značaj ove studije, koju provode medicinski fakulteti u Foči i Banjoj Luci i Institut za javno zdravstvo, je u tome da će dati uvid o prokuženosti stanovništva koronavirusom, te dati odgovore na pitanje koliko se daleko od kolektivnog imuniteta.

 

 

Izvor: Faktor

Više...

Imami i sveštenici zajedno iftarili u Stocu

 

Zajednički iftar imama i sveštenika iz Istočne Hercegovine održan je u nedjelju u Stocu.

 

Iftaru su prisustvovali bilećki paroh Nebojša Kolović, paroh dabarski i stolački Ratko Zubac, paroh nevesinjski Mladen Čalija, glavni imam MIZ Gacko i Bileća Sadet-ef. Bilalić, glavni imam MIZ Trebinje hfz. Sadik-ef. Fazlagić i predsjednik IO MIZ Bileća Fadil Kusturica.

 

Domaćini iftara su bili predsjednik IO MIZ Stolac Orhan Tikveša i glavni imam Mersed-ef. Šabanović.

 

Uslijed pandemije koronavirusa, prošlog ramazana nisu održavani zajednički iftari.

 

- Ovim iftarom nastavljena je etablirana praksa iskazivanja međusobne pažnje i poštovanja u danima blagdana u jednoj i drugoj vjerskoj tradiciji, s ciljem jačanja međureligijske saradnje, te mira i povjerenja među narodima.

Ovim činom svjedoči se jasno opredjeljenje čelnih ljudi Muftijstva mostarskog i Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, potvrđeno na brojnim primjerima, da dijalog nema alternativu i da je nužno raditi na izgradnji kulture povjerenja i saradnje među religijskim zajednicama i našim narodima - poručeno je sa ovoga skupa, prenosi Medžlis Islamske zajednice Stolac.

 

 

Izvor: Faktor

Više...

Jedna osoba smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći u Tuzli

 

Saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a dvije su povrijeđene, desila se sinoć u Tuzli.

 

 

Nesreća se desila oko 22:05 sati. U nezgodi je učestvovalo jedno putničko motrono vozilo koje je se kretalo ulicom 1. tuzlanske brigade, a koje je iz, za sada nepoznatih razloga sletjelo s kolovoza nakon čega je došlo do prevrtanja automobila u naselju Sjenjak u neposrednoj B bloka., piše Tuzlanski.ba.

 

 

Dvije osobe koje su teže povrijeđene su nakon ukazane prve pomoći prevezene u Univerzitetsko – klinički centar Tuzla.

Uviđaj na mjestu događaja su obavili službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com