Menu

City ritam (446)

Završen 'Brčko Open 2023', pobjednik Andrej Nedić

Pobjednik 19. "Brčko Open 2023” međunarodnog turnira u tenisu je bosanskohercegovački teniser Andrej Nedić (1.187 na rang listi) koji je rezultatom 2:0 ( 6:4, 6:4) pobijedio tenisera iz Srbije Stefana Popovića (681 na ATP listi) i odnio pehar iz Brčkog.

Pobjedniku ovogodišnjeg turnira, koji je ukupno okupio 104 igrača iz 30 zemalja, što kroz kvalifikacije njih 48, dubl igrače njih 32 i isto toliko kroz glavni turnir, pripalo je pored novčane nagrade i 15 ATP poena.

Više...

Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci 'Sarajevo Open 2023' od 26. do 28. maja

Utakmicama njemačkog prvaka, ekipe Bayer Leverkusena i „Hrabri“ iz Hrvatske, te Fantoma i Ilidže biće otvoren 22. po redu Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „Sarajevo Open 2023“.

Za najboljeg igrača Kupa šampiona, Safeta Alibašića prvo mjesto na ovom turniru je imperativ.

- Sve osim prvog mjesta bi nas učinilo nezadovoljnim. Večeras nas očekuje utakmica protiv gradskog rivala Spida, a pobjedom bi odbranili titulu prvaka BiH. Svi želimo da nakon titule evropskog prvaka, osvojimo i ove dvije titule - rekao je Alibašić.

Više...

Dani dijaspore.Koncert Zdravka Čolića

Načelnik općine Travnik Kenan Dautović i pjevač Zdravko Čolić najavili su danas na travničkoj tvrđavi veliki koncert koji će biti organiziran 5. septembra na stadionu Pirota.

Koncert je organiziran u sklopu Dana dijaspore čiji je cilj, kazao je travnički načelnik, povezivanje s ljudima koji su otišli s ovih područja.

Više...

Otvoren Javni poziv u sklopu BH ContentLab platforme

S ciljem prikupljanja što kreativnijih ideja za obogaćivanje kvalitetnog i ekskluzivog domaćeg serijskog sadržaja, za sve zainteresovane objavili smo usmjereni Javni poziv za prijavu projekata kojim se posebno potiče prijava igranih serija i filmova sa tematikom vezanom za ključna događanja iz različitih perioda bh. historije - od srednjovjekovne Bosne pa sve do danas, sa posebnim fokusom na historijske teme poput opsade Sarajeva i događaje iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 i sl.).

Više...

Jutros je u BiH oblačno, u većem dijelu zemlje pada kiša

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Izgledno je i jače grmljavinsko nevrijeme sa jakim pljuskovima.

Izgledno je i jače grmljavinsko nevrijeme sa jakim pljuskovima. Vjetar umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jaki udari juga u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

Više...

BH Telecom od oktobra snižava cijene roaminga između zemalja EU i Zapadnog Balkana

BH Telecom d.d. Sarajevo je u skladu sa Odlukom Uprave Društva prihvatio i potpisao „EU/WB6 roaming deklaraciju“na „EU-Western Balkans summitu“, koji  se održao 06.12.2022. godine u Tirani (Albanija), čime se obavezao da na volonterskoj (dobrovoljnoj) bazi izvrši postepeno snižavanje maloprodajnih cijena za usluge DATA u roamingu za svoje mobilne korisnike u mrežama EU operatora u periodu 2023-2028

Više...

Neđici Mijajlović Gran prix na Kipru!

Naša sugrađanka Neđica Mijajlović nas je i ovaj put ispunila ponosom osvojivši najveće priznanje, GRAND PRIX na međunarodnom muzičkom festivalu “Mediterranean stars 2023" koji se održavao na Kipru od 4-9 maja. Neđica je u konkurenciji deset zemalja (Jermenija, Makedonija, Kipar, ^e{ka, Litvanija, Estonija, Italija, Slovenija, Bugarska, Kina) osvojiv{i najve}i broj bodova jo{ jednom potvrdila da je na samom vrhu najboljih pjeva~a svjetske scene.

Više...

BH Telecom prvi u BiH uvodi VoLTE uslugu

dfs Kompanija BH Telecom na 24. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru prezentovala je rezultate svog višegodišnjeg ulaganja u pametna rješenja, napredne tehnologije i infrastrukturu, uključujući i VoLTE uslugu u mobilnoj mreži, pored ostale bogate i raznovrsne ponude.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com