Menu

Mladi slikari organizuju prodajnu izložbu slika "Putovanje"

 

Sedmero mladih slikara iz Brčkog uzrasta od 13 do 16 godina organizuju prodajnu izložbu slika u Art kafeu Jazzwa.

 

Povod je jesesnje putovanje u Pariz za koje su prethodno skupili novac upravo putem prodaje vlastitih slika, ali ne postoji dovoljan broj putnika potreban agenciji za realizaciju putovanja, te je potreban dodatni dio. Ideja je da grupa mladih brčaskih slikara posjeti poznate francuske muzeje ali I provede nekoliko dana u gradu umjetnosti te da kao što je navedeno, dodatni novac zarade prodajom svojih radova.

 

Bilo da želite putovati sa grupom ili ih jednostavno podržati kupovinom slika (jer manji broj putnika utiče na cijenu) pozivamo vas da posjetite izložbu.
Mladi bi putovali uz saglasnost roditelja u pratnji odraslih ljudi.
Cijene slika su simbolične, od 10km do 30km.

 

Izložba će biti otvorena u subotu 24.09.2022.godine sa početkom od 20h u Art Caffe-u Jazzwa, a trajat će narednih 15 dana.

Više...

“PLANET OBUĆA BRČKO” -AKCIJA POPUST OD -20% NA SVE

 

U najvećem maloprodajnom lancu obuće “Planet obuća” u Brčkom, na adresi Bulevar mira bb, Sava Centar, u tijeku je velika akcija POPUSTI OD -20% NA SVE artikle, uključujući i nove modele jesenske kolekcije.

Sada je idealna prilika da svoj outfit osvježite novim parom ženskih slip-on cipela sa atraktivnim masivnim lancima i kroko teksturom, muškim casual cipelama u crnoj, sivoj i teget plavoj boji za urbane muškarce u pokretu, a svoje najmlađe obradujete svjetlećim modelima tenisica i atraktivnim gumenim čizmicama idealnim za predstojeće jesenske dane, uz sjajni popust OD -20% NA SVE artikle.

 

Pored neodoljive akcije -20% NA SVE artikle, u “Planet obući” Vas očekuje i bogata školska ponude obuće te još uvijek aktuelni SEZONSKI POPUSTI DO -60% na kolekciju proljeće/ljeto 2022 pa posljednje komade atraktivnih modela sandala, japanki i mokasina možete kupiti po nevjerovatnim akcijskim cijenama.

 

Posjetite Vama najdražu trgovinu “Planet obuća” u Brčkom, na adresi Bulevar mira bb, Sava Centar i za predstojeću jesen, za sebe i svoje najdraže, izaberite novi par obuće, po još nižim cijenama.

 

Ukoliko niste u mogućnosti posjetiti trgovine “Planet obuća” ili više volite kupovati iz udobnosti svog doma, najdraže modele omiljenih brendova “Planet obuća”, uz posebne pogodnosti možete naručiti i putem web stranice: www.planet-obuca.ba i Olx shop-a: PlanetObuca - OLX shop - OLX.ba.

Posjetite nas i uvjerite se u najveći izbor i najniže cijene!

 

Više...

U Brčkom promovisana slikovnica namijenjena djeci sa dijebetesom

 

U organizaciji Udruženja dijabetičara Brčko distrikta sinoć je u Brčkom održana promocija slikovnice „Lea i njen dijabetes“ autorice Lee Lalete koja je kroz ilustrovane priče za najmlađe progovorila o dijabetesu sa kojim ona živi od svoje druge godine života.

 

„Publikacijom ove slikovnice željela sam na maštovit i slikovit način opisati kako voditi normalan život i živjeti sa dijabetesom te pružiti podršku i drugoj djeci koja su u istoj situaciji da na mom ličnom primjeru mogu vidjeti kako uprkos ovom oboljenju mogu imati sretan i kvalitetan život“, istakla je autorica Lea Laleta.

 

Slikovnica je namijenjena najmlađoj populaciji oboljeloj od dijabetesa kao i njihovim roditeljima, prijateljima i odgajateljima.

 

Đorđe Vuković predsjednik Udruženja Dijabetičara u Brčko distriktu je naglasio da nažalost sve veći broj građana distrikta obolijeva od dijabetesa, no da uz promjenu životnih navika i uz ljekarske preporuke život sa ovim oboljenjem može biti bez nekih većih ograničenja.

 

Slikovnica „Lea i njen dijabetes” će osim u Brčkom biti prezentovana u još devet gradova u Bosne i Hercegovini.

 

Izvor: Radio Brčko

Više...

U subotu Četvrta međunarodna sportska regata „Sava nautik 2022“

 

Članovi organizacijskog odbora Četvrte međunarodne sportske regate „Sava nautik 2022“ upoznali su javnost s programom ove sportsko rekreativne manifestacije koja će se održati na rijeci Savi 19. i 20. avgusta.

 

Prvoga dana manifestacije 19.8. predviđeno je njezino službeno otvorenje, prijem sudionika te sajam nautike, dok je programom regate za drugi dan predviđeno okupljanje sudionika te polazak ka Rajevom selu i povratak u predvečernjim satima. Manifestacija će biti popraćena cjelodnevnim zabavno-glazbenim programom.

 

„Ove godine očekujemo oko 100 sudionika regate iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Prijave za sudjelovanje su u tijeku te pozivamo sve zainteresirane da dođu i budu dio ovog velikog događaja koji će se održati u petak 19. i subotu 20. kolovoza“, kazao je član organizacijskog odbora i član Udruge X-centar Igor Miličević.

 

Četvrta međunarodna sportska regata „Sava nautik 2022“ će se održati uz podršku Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta.

 

Izvor: Radio Brčko

Više...

“PLANET OBUĆA BRČKO” POVRATAK U ŠKOLU U NOVIM TENAMA

 

Povratak u školske klupe nikada nije bio uzbudljiviji i veseliji a upravo o tome govore i cool modeli tenisica koje možete pronaći u svim trgovinama najvećeg maloprodajnog lanca obuće “Planet obuća”.

 

U “Planet obući” Vaši školarci će za sebe pronaći najveći izbor popularnih svjetlećih tenisica za dječake i djevojčice, cool tenisice u pastelnim bojama za djevojčice, nezaobilazne crne i tamno plave modele tenisica na čičak za dječake te platnene basic modele za svakodnevne školske aktivnosti.

 

Obradujete svoje školarce sa novim parom cool tenisica po najboljim cijenama u Vama najbližoj trgovini “Planet obuća” u Brčkom, na adresi Bulevar mira bb, Sava Centar i uživajte u kupovini.

 

Pored bogate školske ponude obuće u “Planet obući” vas očekuju i SEZONSKI POPUSTI DO -60% na još uvijek aktuelnu kolekciju proljeće/ljeto 2022. pa posljednje komade atraktivnih modela sandala, japanki i mokasina možete kupiti po nevjerovatnim akcijskim cijenama.

 

Ukoliko niste u mogućnosti posjetiti trgovine “Planet obuća” ili više volite kupovati iz udobnosti svog doma, sve modele, uključujući i modele nove kolekcije možete naručiti putem web stranice www.planet-obuca.ba i OLX shopa: PlanetObuca - OLX shop - OLX.ba.

 

Posjetite nas i uvjerite se u najveći izbor i najniže cijene!

 

Planet obuća - Testirano korakom!

Više...

Završen šesti BiH Color festival – oboreni svi rekordi

 

Šesti po redu “BiH Color Festival”, koji je proteklog vikenda održan u Brčkom, okupio je hiljade mladih iz Bosne i Hercegovine i regiona koji su imali priliku dva dana uživati u nastupima poznatih regionalnih izvođača i vrhunskih DJ zvijezda.

 

Festival je ove godine ponudio mnoštvo zanimljivih sadržaja, a pravo osvježenje su bili live izvođači koji su napravili nevjerovatnu atmosferu.

 

Prisutne partijanere je uz 40 000 kesica prirodne boje, zabavljalo više od 20 domaćih i regionalnih zvijezda, i to Edo Maajka, Vojko V, Zoi, Nipplepeople, Galoski, Wreckage, Sesha, Lag, Fakir, Ranchatek, kao i druga prepoznatljiva imena elektronske scene u regionu i šire.

 

Reakcije publike su bile odlične, a izvođači koji su nastupili nisu krili svoje oduševljenje konceptom i organizacijom festivala.

 

Drago nam je da smo opravdali očekivanja posjetilaca. Zadovoljni smo sa ukupnom posjetom, gdje je u petak bilo 4500 posjetilaca, a u subotu koja je tradicionalno uvijek bila posjećenija od petka, bilo nešto više od 4000 ljudi zbog same kiše koja je padala u poslijepodnevnim časovima, no to nije omelo održavanje festivala kao ni samu dobru atmosferu među ljudima – rekao je direktor festivala Dražen Zimonjić.

 

Festival je već sada postao tradicija, kao i turistički značaj za Brčko, što nam govori činjenica da su smještajni kapaciteti bili popunjeni, a mnogobrojni partneri i sponzori su prepoznali ovaj jedistveni događaj u regionu. Među njima su i Beck’s, Evropska Unija u BiH , Bavaria, VIVIA, Vitinka, STR8, Rooster, Jägermeister, Johnnie Walker, Smirnoff, Gordon’s, Juicy, Vlada Brčko distrikta, Kabinet gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

 

Organizatori za sedmi BiH Color Festival najvaljuju još mnogo noviteta i raznovrsniji program.

 

Izvor: Radio Brčko

Više...

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com

x

91BF2014 45C7 4C25 BBFC 757C1C654474