Menu

Mentalno zdravlje nije samo odsustvo bolesti, psiholog skreće pažnju na rad i brigu o sebi

menltano Ratovi, ekonomska kriza i siromaštvo samo su neki od segmenata čiji utjecaj ima negativne posljedice po mentalno zdravlje. Toliko često spominjano, sigurno nekad i pogrešno protumačeno - znamo li šta je zapravo mentalno zdravlje?

U svijetu se svakog 10. oktobra obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja. Kroz različite kampanje, okupljanja, razgovore i prezentacije, cilj obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja jeste podizanje svjesti o njegovoj važnosti.

Više...

Danas u Brčkom oblačno sa kišom

Brčko 19.01.2023 kiša

 

 

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni je registrovan slab snijeg ili susnježica. U nizinama pada i slaba kiša. Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -5; Livno -4; Drvar, Sarajevo i Široki Brijeg 0; Bihać, Bugojno, Ivan Sedlo, Prijedor i Sanski Most 1; Banja Luka, Stolac, Tuzla i Zenica 2; Bijeljina, Doboj i Gradačac 3; Trebinje 5; Mostar 6; Neum 7°C.
Danas pretežno oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom. U nizinama će padati i kiša. U večernjim satima u Hercegovini razvedravanje. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C.U Sarajevu oblačno sa susnježicom ili snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka 2°C.

 

Prema podacima Republičkog hidrometereološkog zavoda RS danas u Brčkom oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će 4°C.

 

L AM

 

 

Biometereološka prognoza

Tmurno vrijeme, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima, ponajviše astmatičarima i osobama sa ishemijskim problemima, uzrokovaće poteškoće, izraženije u hladnijim prijepodnevnim satima. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, naročito u unutrašnjosti zemlje. Negativni uticaj vremenskih prilika biće slabije izražen u Hercegovini, gdje će uz manju naoblaku biti toplije i ugodnije.

Više...

Jutros u Brčkom maglovito i oblačno vrijeme

Zgrada Vlade januar 2023 2

 

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme, sa susnježicom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -6 stupnjeva, Ivan Sedlo -3, Drvar -1, Bihać, Bugojno, Prijedor i Sokolac 0, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 1, Zenica i Zvornik 2, Bijeljina 3, Livno 4, Mostar i Trebinje 5, Široki Brijeg i Stolac 7, Neum 10 stupnjeva. Afmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo opada.Danas u našoj zemlji oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom i snijegom u Bosni. U nizinama sa slabom kišom, koja se može lediti u dodiru sa tlom. U Hercegovini slaba kiša. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.


U Sarajevu oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepena.

 

Prema podacima Republičkog hidrometereološkog zavoda RS, u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine danas maglovito i oblačno vrijeme, sa maglom. Najviša dnevna temperatura oko 2 stepena.

 

Biometereološka prognoza

Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Niske temperature većim dijelom dana i dalje će predstavljati problem za osjetljive osobe, naročito hronične bolesnike sa kardiovaskularnim tegobama i astmatičare. Neophodno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te se ne izlagati pretjeranim aktivnostima.

Više...

Brčko osvanulo pod tankim sniježnim prekrivačem

Brčko snijeg 20.01.2023

 

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Širom zemlje pada slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje slaba kiša. Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -5; Ivan Sedlo i Sokolac -2; Bijeljina, Bugojno, Livno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 0; Banja Luka, Bihać, Doboj, Drvar, Gradačac i Zenica 1; Široki Brijeg i Trebinje 4; Mostar 5; Stolac 6; Neum 8°C.

Više...

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com