Menu

IMG 7128

DEDEIĆ: Pišem knjigu o kriminalu i korupciji u Brčkom

Istražna akcija “Sistem”, koju su čelnici brčanske Policije i Tužilaštva bučno reklamirali kao najteži slučaj korupcije i kao grandioznu pobjedu zakona u Brčko distriktu – nakon maratonskog, jednoipogodišnjeg trajanja, okončana je tako što je Osnovni sud Distrikta odbacio optužnicu koju je Tužilaštvo podiglo protiv trojice čelnika Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj. Pravosnažnost ove odluke potvrdio je Apelacioni sud Distrikta. Jedan od trojice osumnjičenih, direktor Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Ismet Dedeić bez okolišanja govori o detaljima pozadine propale akcije “Sistem”.

Više...

Gasi li se sport i kultura u Brčko distriku BiH?

Vlada Brčko distrikta BiH nije usvojila prijedlog konačne liste projekata/programa u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu.

Krajem maja 2023. godine sportski i kulturni kolektivi opet su ostali bez podrške Vlade Brčko distrikta BiH i samim tim izgubili mogućnost da učestvuju u takmičenjima.

Više...

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com