Menu

IMG 7128

Usvojena inicijativa Pamukčić- Iljazovića: Puna plaća za oboljele od malignih bolesti

Na posljednjem skupštinskom zasjedanju zastupnici brčanske Skupštine pored ostalog su jednoglasno prihvatili inicijativu da osobe oboljele od malignih bolesti za vrijeme bolovanja primaju 100 postotnu plaću.

„Najviše vremena je potrošeno na analizu odnosno podršku inicijativi za izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti u Distriktu u koje treba uvesti pravo na punu platu osobama oboljelim od malignih bolesti za vrijeme kada su privremeno spriječene da rade, odnosno nalaze se na bolovanju“, rekao je predsjednik Skupštine, SNSD-ov Siniša Milić.

Više...

Objavljena preliminarna rang lista studenata

 Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine objavilo je Preliminarnu rang-listu studenata.

Student koji je nezadovoljan Preliminarnom rang-listom ima pravo prigovora u roku od osam dana od dana objavljivanja Preliminarne rang liste na oglasnoj tabli, na web stranici Odjeljenja za obrazovanje i na web stranici Vlade Brčko distrikta BiH tj. u periodu od 26.5.2023. do 2.6.2023. godine.

Više...

Vlada okončala 3. redovnu i vanrednu sjednicu

. Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 3. redovnoj sjednici usvojila je Prijedlog odluke o dodjeli sredstava donacija Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu kao i Smjernice za izradu nacrta odluke o načinu raspodjele sredstava za dodjelu donacija mjesnim zajednicama na području Distrikta

Više...

Svjesno kršenje zakona i pogodovanje u režiji Upravnog odbora menadžmenta “JP Komunalno Brčko”!?

Nakon tekstova koje smo objavili u prošlom proteklom periodu u vezi sumnjivih i očiglednih nezakonitih radnji kada je u pitanju Javno Preduzeće Komunalno u Brčkom odnosno kada je u pitanju stari poništeni konkurs kao i novi raspisani za Direktora JKP Brčko. 

Redakcija Portala “TIMES.BA” prenosi nova saznanja do kojih smo došli putem svojih izvora a koje se tiču prethodnih naših tekstova i sumnjivih radnji u JKP „Komunalno Brčko“.

Više...

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com