Menu

U Brčkom počelo Evropsko prvenstvo u kuglanju Istaknuto

U Brčkom je sinoć svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u kuglanju na kojem učestvuju 23 ekipe i to 14 muških i devet ženskih ekipa iz 15 evropskih zemalja.

Član Kuglaškog kluba "Rad" iz Brčkog Igor Božić, koji je organizator takmičenja, rekao je da je prije svečanog otvaranja odigrano tri bloka utakmica, te da će se prvo igrati kvalifikacije iz kojih će četiri ekipe s najviše bodova ući u polufinale koje će se igrati u petak.

-Pobjednici polufinala idu u finale koje se igra u subotu, kada će biti i borba za treće mjesto - rekao je Božić.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić, koji je prvenstvo proglasio otvorenim, kazao je da bi 2026. godine Brčko moglo biti domaćin i svjetskog prvenstva u ovom sportu.

- Ovo je lijepa slika koju mi želimo da pošaljemo iz distrikta Brčko i ne samo danas nego tokom cijele godine. Sigurno je da postoji prostor da se napravi napredak u smislu gradnje sportske infrastrukture. Kako je naš najveći resurs gostoprimstvo, siguran sam da će učesnici ponijeti lijepe utiske iz Brčkog - rekao je Milić.

Na evropskom prventvu učestvuju ekipe iz BiH, Hrvatske, Srbije, Austrije, Češke, Estonije, Francuske, Italije, Njemačke, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rumunije, Slovenije i Slovačke.

Evropsko prvenstvo u kuglanju održava se u Areni Bakarni u Brčkom i trajaće do 7. oktobra.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com