Menu

Princ iz Eleja 550x50

Sutra akcija dobrovoljnog darivanja krvi brčanskog “Humanitarca” Istaknuto

 

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi „Humanitarac“ Brčko sutra će u prostorijama MZ „Centar“ upriličiti novu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

 

„Sutra će biti trideseti put da se okopljamo ovim povodom i s ponosom mogu reći da mnogi nisu vjerovali da možemo ovako dugo opstati i uspješno raditi tim prije jer nismo dovoljno prepoznati od strane vlasti“, ističe predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi „Humanitarac“ Žiko Novaković.

 

Šef Odjeljenja Transfuziologije brčanske Bolnice dr Samir Pandur, apsolutno podržava okavke aktivnosti. „Humanitarne akcije ovoga tipa uveliko doprinose popuni naših rezervi krvne plazme. Veoma smo zahvalni svim dobrovoljnim davaocima kao i udruženjima koja ih okupljaju što se nartočito odnosi na udruženje „Humanitarac“, koje je naš stalni partner“, naglasio je Pandur. U samom udruženju više su nego svijesni neophodne podrške koju im pružaju trenutni ali i raniji članovi.

 

“Želeći se zahvaliti svima njima sutra smo, uz samu akciju, predvidjeli i cjelodnevno druženje i kvalitetan ručak a tom prilikom će biti uručene i plakete za višestruke davaoce, a naročito one koji su pedeset i više puta darovali krv, a sada to zbog objektivnih razloga više nisu u stanju“, naglašava predsjednik Žiko Novaković.

 

Svih navedenih aktivnosti ne bi bilo bez podrške dobrih ljudi, odnosno donatora.

 

„Veoma smo zahvalni svima koji podržavaju naše akcije no posebnu zajvalnost, u ovom kontekstu, dugujemo Marku Paniću, Đorđu Kojiću, te doktoru Nusretu Kusturici“, zaključio je Novaković. Inače, trajanje akcije dobrovoljnog darivanja krvi predviđeno je u vremenskom intervalu od 10 do 13 sati.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com