Menu

Uhapšena medicinska sestra koja je ubila osam beba: “Pokušala je ubiti još devet” Istaknuto

sestraJula 2018. Lucy Letby uhapšena je zbog sumnje da je povezana sa smrću osam beba i pokušajem ubistva šest beba, ali je oslobođena nakon što je platila kauciju. U junu 2019. ponovo je uhapšena, nakon sumnjive smrti još tri bebe

 

 

Medicinska sestra Lucy Letby (30) uhapšena je u Chesteru zbog sumnje da je ubila osam beba, a pokušala da ubije još devet. Kako je saopštila policija, ovo je treći put da je uhapšena zbog toga, javljaju britanski mediji, među njima i BBC.

 

Prije više od tri godine poveli smo istragu zbog smrti i gubitka svijesti nekoliko beba bez smrtnog ishoda na odjeljenju za neonatologiju bolnice “Countess of Chester”.

 

“Policijski tim je naporno radio na veoma složenom i osjetljivom slučaju kako bi što prije utvrdio šta je izazvalo smrt i gubitak svijesti beba”, izjavio je inspektor Paul Hughes.

 

 

Jula 2018. Lucy Letby uhapšena je zbog sumnje da je povezana sa smrću osam beba i pokušajem ubistva šest beba, ali je oslobođena nakon što je platila kauciju. U junu 2019. ponovo je uhapšena, nakon sumnjive smrti još tri bebe.

 

“Danas, u toku istrage, ponovo je uhapšena pod sumnjom da je ubila osam beba i pokušala da ubije devet beba”, izjavio je Hughes.

 

 

Lucy Letby je navodno radila kao medicinska sestra na više odjeljenja, a odgovarajuće obrazovanje je stekla je 2011. na Univerzitetu Chester Poslije toga je počela da radi u na neonatologiji.

 

 

Prema riječima inspektora, roditelji svih beba redovno dobijaju informacije o najnovijem toku događaja i obezbjeđena im je pomoć stručnjaka. Hughes je apelovao na ljude da ne komentarišu slučaj i ne iznose nagađanja, jer od toga nema nikakve koristi, a uznemirilo bi roditelje beba, te otežalo istragu.

 

“U ovom trenutku ne mogu da otkrijem više detalja o istrazi, ali bićete obaviješteni čim saznam nešto novo”, rekao je on.

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com