Menu

Razgovarano o prioritetima u radu nove vlasti Brčko distrikta Istaknuto

Skupstin444aZastupnici u brčanskom Parlamentu iz sva tri naroda, koji bi prema trenutnim izbornim rezultatima trebalo da čine vladajuću većinu, prije tri dana su održali zajednički sastanak na kom su usaglašeni dalji koraci koji će predhoditi prvoj zvaničnoj sjednici skupštine u novom sazivu.

 

Prvi zadatak je izraditi zajedničku platformu koja će biti odraz jedinstvenih ciljeva u svim oblastima života, a u smijeru daljeg prosperiteta Distrikta.

„Ovo podrazumijeva, ponajprije, završetak projekata kao što su gradski stadion, bazeni i multifunkcionalna dvorana. Potom, u oblasti vodosnadbijevanja okončati glavni transportni cjevovod i priključke na isti, te učiniti sve da brčanska privreda što lakše, prevaziđe posljedice pandemije“, rekao je član većine, predsjednik PDP-a, Siniša Golić.

 

Prioritet prioriteta u samoj platformi bi trebalo da bude početak rada Kancelarije za prevenciju korupcije, kvalitetna i suštinska reorganizacija javne uprave, te usvajanje Zakona o sukobu interesa u Distriktu.

 

„Već na prvom ili drugom redovnom zasjedanju u novom sazivu, trebalo bi riješiti pitanje funkcionisanja Kancelarije za prevenciju korupcije, te usvojiti vrlo važan Zakon o sukobu interesa, koji će takođe u nekim svojim odredbama biti revolucionaran jer, primjerice, predviđa i formiranje zasebnog tijela koje će se, u suštinskom smislu, baviti sprečavanjem sukoba interesa“, naglasio je Golić.

 

Ova platforma bi trebala biti usvojena na sastanku parlamentarne većine, najvjerovatnije iduće sedmice, a tek nakon toga će se razgovarati o personalnim rješenjima za poziciju gradonačelnika odnosno predsjednika Skupštine Distrikta.

 

https://radiobrcko.ba/

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com