Menu

Princ iz Eleja 550x50

SP Brčko: Saopćenje za javnost Istaknuto

 

Socijalistička partija OO Brčko želi da izrazi duboku zahvalnost Gradonačelniku Brčko distrikta BiH i Šefu Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu što su prepoznali inicijativu i apel za pomoć naše partije, te odlukom o rebalansu Budžeta Distrikta za 2022. godinu izdvojili 400.000,00 KM u korist poljoprivrednih proizvođača.

 

Socijalistička partija je saopštenjem za javnost dana 04.09.2022. godine pokušala da ukaže na nepovoljan položaj poljoprivrednih proizvođača koji su se našli u izuzetno teškoj situaciji, pogođeni sušom koja je uzela danak na brojnim poljoprivrednim kulturama. Kako smo i naveli u saopštenju najveće poslijedice su pretrpjeli poljoprivredni proizvođači su koji su posijali kulturu kukuruza koja je stradala i više od 80%.

 

Ogromnu štetu produbilo je i neplanirano povećavanje cijena repro materijala na tržištu.

 

Konačno se vrši podjela budžetskih sredstva onim korisnicima kojima su namjnjena i najpotrebnija. U ovom slučaju subvencija od 400.000,00 KM će biti od neizmjerne pomoći poljoprivrednim proizvođačima za dalji rad.

 

Socijalistička partija OO Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com