Menu

Vijeće ministara BiH ažurno na kraju mandata, na dnevnom redu ANP i budžet Istaknuto

vijece ministara bih

 

Na sutrašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH naći će se i Prijedlog programa reformi Bosne i Hercegovine 2021., sa Prijedlogom odluke o usvajanju programa reformi Bosne i Hercegovine 2021. kao i Prijedlog programa reformi Bosne i Hercegovine za 2022. godinu s Prijedlogom odluke o usvajanju Programa reformi Bosne i Hercegovine za 2022. godinu čiji je predlagač Komisija za saradnju sa NATO-om BiH. 

 

Na dnevnom redu je i Nacrt dokumenta okvirnog budžeta institucija Bosne i Hercegovine za period 2023. - 2025. godine čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH.

 

Također će se pred ministrima naći Informacija o toku aktivnosti na usvajanju Zakona o budžetu institucija Bosne i  Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i  Hercegovine za 2023. godinu i nemogućnosti primjene Zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama, te odluka o ličnim primanjima koje je donijelo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine tokom 2022. godine. 

 

Iako je u toku proces formiranja vlasti koji u BiH traje i po nekoliko mjeseci iz HDZ BiH su vrlo jasno istakli kako očekuju da se vlast formira u decembru kako bi budžeti i na nivou FBiH i državni mogli biti usvojeni do kraja decembra. 

 

Podsjećamo, trakavica sa usvajanjem budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2022. godinu trajala je do juna 2022. godine. 

 

Izvor: Patria

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com