Menu

Princ iz Eleja 550x50

Predstavnički dom PSBiH danas o potvrdi imenovanja Borjane Krišto Istaknuto

Borjana Krišto

 

Prva hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine zakazana je za danas, s početkom u 11 sati.

 

Kako je najavljeno, na dnevnom redu sjednice samo je jedna tačka dnevnog reda.

Radi se o potvrđivanju imenovanja Borjane Krišto kao predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH stupa na dužnost nakon što njegovo imenovanje odobri Predstavnički dom, a potvrda imenovanja mora biti završena u roku od 30 dana od dana imenovanja.

 

Inače, prema Zakonu o Vijeću ministara BiH, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH imenuje Predsjedništvo Bosne i Hercegovine kod svakog novog mandata. Odluka o imenovanju potom se odmah dostavlja Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na odobravanje.

 

Podsjetimo, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine u četvrtak, 22. decembra, usvojilo je Odluku o imenovanju Borjane Krišto (HDZ) za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH.

Za tu odluku glasali su predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović (SNSD) i član Predsjedništva Denis Bećirević (SDP), dok je član Predsjedništva Željko Komšić (DF) bio protiv.

 

 

Izvor: Radio Sarajevo

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com