Menu

Pregled sigurnosnih događaja od 20.01. od 06.00 sati do 23.01.2023.godine do 06.00 sati Istaknuto

pregleddog

 

KRIMINALITET:

- U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su dva krivična djela teške krađe iz člana 281. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

- Izdvajamo događaje od dana 20.01.2023. godine kada su policijski službenici slobode lišili lice M.A. rođen 1977. godine iz Modriče za kojim je Policijska uprava Doboj raspisala potjernicu po naredbi Osnovnog suda Modriča 03.09.2022. godine. O navedenom je obaviještena Sudska policija Doboj čiji su službenici preuzeli navedeno lice.

 

- I drugi događaj od dana 22.01.2023. godine kada su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH tokom redovnih poslova i zadataka slobode lišili lice M.Đ. rođen 1981. godine iz Brčkog za kojim je Osnovni sud Brčko distrikta BiH dana 12.01.2023. godine izdao naredbu za raspisivanje potjernice zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Krađa” iz člana 280. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

 

JAVNI RED I MIR:

- U izvještajnom periodu zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira tokom kojeg je jednom licu izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” iz Zakona o Javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

 

 

SAOBRAĆAJ:

- Tokom navedenog perioda zabilježene su dvije saobraćajne nezgode od kojih izdavajamo onu koja se dogodila dana 22.01.2023. godine u 13.41 sati u ulici Mostarska, a u kojoj su učestvovali vozač motornog vozila marke „Audi” i pješak. Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i utvrdili da je navedeno lice s područja opštine Modriča i da je vozilom upravljao prije stocanja prava na upravljanje, te da je maloljetni pješak zadobila teške tjelesne povrede koje nisu opasne po život. Izvršen je uviđaj na licu mjesta, a o svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH. Za vrijeme vršenja uviđaja u periodu od 14.00 do 15.45 sati na dijelu puta u ulici Mostarska saobraćaj je u potpunosti bio zatvoren za sva vozila i odvijao se alternativnim pravcima.

 

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 18 vozača i vozila. Od toga 12 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola,tri vozača koji su upravljali vozilima prije sticanja prava na upravljanje, jednog koji je upravljao neregistrovanim vozilom, jednog jer je upravljao mopedom bez potvrde o poznavanju propisa i jednog jer je upravljao vozilom sa nepravilno smještenim teretom.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com